Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

VIDEO: Vavro strelil v Sofii výstavný gól: Azda najkrajší v kariére

Denis Vavro ešte v drese Žiliny. Foto: TASR/Michal Svítok

Dvadsaťdvaročný obranca vybehol na ihrisko v závere prvého polčasu a presadil sa v 64. minúte, keď exportnou strelou z 25 metrov vyrovnal na 1:1.

Sofia 10. augusta (TASR) - Slovenský futbalista Denis Vavro sa podpísal gólom pod triumf dánskeho FC Kodaň v úvodnom zápase 3. predkola Európskej ligy UEFA 2018/19 na pôde CSKA Sofia 2:1.

Dvadsaťdvaročný obranca vybehol na ihrisko v závere prvého polčasu a presadil sa v 64. minúte, keď exportnou strelou z 25 metrov vyrovnal na 1:1. O desať minút neskôr rozhodol z jedenástky útočník Kenan Kodro. V drese hostí nastúpil v 76. minúte aj ďalší Slovák Ján Greguš a za domácich vedených bývalým kormidelníkom Spartaka Trnava Nestorom El Maestrom odohral celé stretnutie Boris Sekulič.



"Máme veľa zápasov, preto tréner pozmenil zostavu. Cez víkend sme hrali ligu, teraz Európsku ligu v Sofii a v nedeľu nás čaká veľké derby," objasnil Vavro, prečo nefiguroval v základnej zostave dánskeho tímu.

Gólová strela mu na nohu sadla parádne. "Bol to jeden z najkrajších gólov, ktoré som doteraz zaznamenal v kariére. Možno najkrajší. Navyše som ho dal v Európskom pohári, vo veľmi dôležitom zápase. Verím, že sa mi bude dariť strelecky aj v dánskej lige," dodal Vavro pre stránku svojej zastupiteľskej spoločnosti csm-agency.sk.

Bývalý hráč MŠK Žilina sa už teší na nedeľňajšie derby v rámci 5. kola dánskej Superligy. "Bude vynikajúca atmosféra. Verím, že po dlhšom čase zdoláme nášho rivala Bröndby," dodal Vavro. Jeho tím má po štyroch kolách na konte deväť bodov a figuruje na druhom mieste tabuľky o bod za nedeľňajším súperom.