Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Cieľom ViOn-u Zlaté Moravce-Vráble je záchrana medzi elitou

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Branislav Račko

Po jeseni figuruje na chvoste tabuľky, no v príprave robili v klube všetko pre to, aby sa dostali na vyššie poschodia.

Zlaté Moravce 13. februára (TASR) - Futbalisti ViOn-u Zlaté Moravce-Vráble vstúpia do jarnej časti Fortuna ligy s jasným cieľom zachrániť sa medzi elitou. Po jeseni figurujú na chvoste tabuľky. V príprave robili všetko pre to, aby sa dostali na vyššie poschodia.

"Príprava bola ladená v domácich podmienkach, kde máme k dispozícii novú umelú trávu, regeneráciu a hotel. Prípravné stretnutia s prevažne druholigistami ukázali silnejšie, ale aj slabšie stránky mužstva. Cieľom pre jarnú časť sezóny je jednoznačne záchrana. Od úvodného kola pôjdeme za týmto cieľom. Po štyroch kolách sa tabuľka rozdelí a bude tam množstvo šesťbodových stretnutí a ja pevne verím, že to zvládneme. Hráčom prajem hlavne zdravie a trénerom šťastnú ruku pri výbere zostavy," uviedol Martin Ondrejka, predseda predstavenstva klubu.

K príchodom a odchodom sa vyjadril športový riaditeľ Juraj Koprda: "Každý očakával, že ViOn bude zbrojiť, ale žiadne veľké mená sme nezískali. Typologicky sme vybrali vhodných hráčov, ktorí sú ochotní hrať srdcom. Stále pracujeme na tom, aby sme ešte dotiahli klasického útočníka."

Novým lodivodom sa stal Karol Praženica, ktorý zhodnotil zimnú prípravu: "Odohrali sme osem stretnutí s bilanciu 5-1-2 a skóre 17:7. Snažili sme sa doplniť káder o hráčov, ktorí sú mentálne nastavení pobiť sa o záchranu. Dúfam, že sa podarí dotiahnuť ešte jedného útočníka, ktorého nebude treba učiť, čo má robiť. Pre nás bude každý zápas dôležitý a urobíme všetko preto, aby sme sa zachránili."

Na záver tlačovej konferencie sa za kabínu krátko vyjadril aj kapitán Martin Chren: "Verím, že sme sa na jarnú časť dobre naladili a sme rozhodnutí urobiť všetko pre záchranu."

Odchody: Urgeľa - Parndorf, Ewerton - Mladá Boleslav, Cassado - Michalovce, Banovič - Majcichov, Udeh - Trenčín, Dimitrijevič - FC Indija, Zelnik - Veľké Ludince, Nikolič - koniec zmluvy.

Príchody: Válovčan - CF Zofingen, Beseda - Jihlava, Tkáč - Partizánske, Khomutov - Odesa, Kelez - RNK Split, Asanovič - Pajde Mohlin, Grozdanovski - Metalurg Skopje, Nitka z Petržalky.