Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

FORTUNA LIGA: Ružomberok odštartoval prípravu s troma novými hráčmi

Hráči MFK Ružomberok začali prípravu na novú sezónu slovenskej futbalovej Fortuna ligy. Ružomberok, 14. júna 2018. Foto: TASR - Dušan Hein

Holoubek pracuje na ďalšom doplnení kádra, neprezradil však, na akých postoch.

Ružomberok 14. júna (TASR) - Pod vedením nového českého trénerského tandemu David Holoubek a Jiří Jarošík sa vo štvrtok futbalisti MFK Ružomberok pustili do prípravy na novú sezónu. Z predchádzajúceho realizačného tímu pokračujú tréner brankárov Ľuboš Hajdúch a kondičný kouč Pavol Jankovič.

"Nemám rád slovíčko asistent, Jirko je takisto tréner, máme to rozdelené tak päťdesiat na päťdesiat. Ešte som si so sebou priviezol kondičného trénera Kucalusa Jotisa. My sme ambiciózni tréneri, máme ambiciózny tím a ambiciózneho majiteľa. Jasnú úlohu sme nedostali, no v podtexte rezonovala aj európska pohárová súťaž," povedal 38-ročný hlavný kouč Holoubek.

Z minulosezónneho kádra sa kontrakty skončili Petrovi Maslovi, Jozefovi Menichovi, Branislavovi Ľuptákovi, Arturovi Pikkovi a Nerminovi Haskičovi. Na úvodnom tréningu boli tri nové akvizície Roman Sabler (Šamorín), Marek Beseda (Jihlava) a Srb Marko Platiša. Holoubek pracuje na ďalšom doplnení kádra, neprezradil však, na akých postoch.

Liptáci sa na začiatku budú hotovať v domácich podmienkach a od 25. júna do 4. júla čaká na mužstvo herné sústredenie v Nymburku. V pláne je osem prípravných stretnutí. Ružomberok si zmeria sily aj so Spartou Praha, Sigmou Olomouc, Baníkom Ostrava či Karvinou: "Som zástanca mixu - práce na ihrisku s loptou, a aj nejakého výbehu, ten nikomu neuškodí, môže byť hráčovi len na prospech veci. Chcem hrať čo najlepšie, získavať čo najviac bodov. Až realita ukáže, ako na tom sme. Musíme ušiť taký spôsob hry, aby vynikli prednosti hráčov," dodal Holoubek.

Program letnej prípravy A-mužstva MFK Ružomberok pred sezónou 2018/2019:

17. júna o 16.00 h: OŠK Breza – Ružomberok

19. júna o 18.00 h: FK Pohronie Dolná Ždaňa/Žiar nad Hronom – Ružomberok

23. júna o 11.00 h: Baník Ostrava – Ružomberok

27. júna: Sparta Praha – Ružomberok

30. júna o 11.00 h: FK Pardubice – Ružomberok

3. júla: Sigma Olomouc – Ružomberok

14. júla o 18.00 h: Ružomberok – FK Fotbal Třinec