Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

FORTUNA LIGA: V 1.kole sezóny sa predstaví majstrovská Trnava v Senici

Na archívnej snímke tréner Trnavy Nestor El Maestro s trofejou pre majstra Fortuna ligy oslavuje titul po zápase záverečného 10. kola Fortuna ligy nadstavbovej časti skupiny o titul FC Spartak Trnava - AS Trenčín v Trnave v sobotu 19. mája 2018. Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Predbežný termín zápasov je sobota 21. júl.

Bratislava 1. júna (TASR) - V úvodnom kole novej sezóny futbalovej Fortuna ligy sa obhajca titulu Spartak Trnava predstaví v Senici. Nováčik najvyššej slovenskej súťaže nastúpi v Ružomberku, Zemplín Michalovce sa stretne s MŠK Žilina. Predbežný termín týchto troch zápasov je sobota 21. júl.

O deň neskôr by mali stretnutia 1. ligového kola odohrať slovenskí zástupcovia v Európskej lige 2018/2019. Vicemajster Slovan Bratislava pocestuje do Zlatých Moraviec, bronzový tím uplynulého ročníka DAC Dunajská Streda do Podbrezovej a FC Nitra privíta AS Trenčín.

"Tak, ako v posledných troch sezónach, určujú poradie zápasov obrátené Bergerove tabuľky, pričom kluby majú priradené čísla podľa umiestnenia v predchádzajúcom ročníku. Na presné termíny jednotlivých zápasov ešte budú mať vplyv televízne prenosy. Fanúšikov budeme informovať hneď po ich potvrdení. Zatiaľ je isté to, že Slovan, Dunajská Streda a Trenčín nemôžu hrať svoje fortunaligové stretnutia v sobotu 21. júla, keďže vo štvrtok 19. júla sú na programe ich odvetné duely 1. predkola Európskej ligy," informoval prostredníctvom portálu fortunaliga.sk výkonný riaditeľ Únie ligových klubov Michal Mertinyák.

Postup z druhej ligy si vybojoval klub ŠFK Sereď. O jej pôsobení v najvyššej súťaži rozhodne Licenčná komisia Slovenského futbalového zväzu v priebehu júna.

Žreb 1. kola Fortuna ligy 2018/19:

MFK Ružomberok - nováčik Fortuna ligy

Zemplín Michalovce - MŠK Žilina

FK Senica - Spartak Trnava

Železiarne Podbrezová - DAC Dunajská Streda

ViOn Zlaté Moravce - Slovan Bratislava

FC Nitra - AS Trenčín