Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Škriniarov Inter zdolal v derby AC, v nadstavení rozhodol Icardi

Hráč Interu Miláno Mauro Icardi (vpravo) oslavuje svoj gól so spoluhráčmi - slovenským obrancom Milanom Škriniarom (vľavo) a Joao Mariom (v strede). Foto: TASR/AP

Inter tak natiahol šnúru ligových výhier na päť.

Rím 22. októbra (TASR) - V nedeľňajšom milánskom derby v rámci 9. kola talianskej Serie A zvíťazili futbalisti Interu nad AC 1:0. Za Inter, ktorý natiahol šnúru ligových výhier na päť, podal spoľahlivý výkon na stopérskom poste slovenský reprezentant Milan Škriniar. O trojbodovom zisku "nerazzurri" rozhodol v druhej minúte nadstaveného času argentínsky útočník Mauro Icardi. Inter je v neúplnej tabuľke tretí, AC okupuje až 12. priečku.

Atalanta Bergamo zvíťazila presvedčivo 5:1 na pôde Chieva Verona. K vysokej výhre prispel slovinský stredopoliar Josip Iličič hetrikom. Frosinone Calcio remizovalo s hosťujúcim Empoli 3:3. Slovenský útočník Samuel Mráz z tímu Empoli sledoval duel iba z lavičky náhradníkov. Fiorentina na domácom ihrisku remizovala s Cagliari 1:1. Dávid Hancko (Fiorentina) nezasiahol do hry.

Inter stratil Nainggolana


Derby della Madonnina v nedeľňajšom 9. kole talianskej futbalovej Serie A v dramatickej koncovke rozhodol kapitán Interu Miláno Mauro Icardi. Argentínčan využil chybu brankára AC Miláno Gianluigiho Donnarummu, ktorý zle vybehol a hlavou v 90.+2 minúte rozhodol o predĺžení víťaznej série "nerazzurri" na 5 duelov. V drese víťazov odohral celý zápas slovenský reprezentačný stopér Milan Škriniar. Inter je v neúplnej tabuľke tretí, AC okupuje až 12. priečku.

AC nevyhralo ani v jednom z uplynulých piatich prestížnych ligových derby. Vysoký center Uruguajčana Matiasa Vecina Donnarumma podcenil a na Icardiho náskok už nemohol zareagovať. "Zápasy prehrávame ako tím, nie kvôli Donnarummovi. Prehrali sme, pretože sme nehrali odvážne, stratili sme koncentráciu a inkasovali naivný gól," zhodnotil pre Sky Sport Italia tréner AC Gennaro Gattuso.

Kouča domácich Luciana Spallettiho mrzela strata belgického stredopoliara Radju Nainggolana. Ten sa zranil po súboji s protihráčom Lucasom Bigliom a v 30. minúte musel vystriedať. "Nainggolana zoťali. Musel ísť do nemocnice a uvidíme, ako to s ním bude. Určite nám ale chvíľu bude chýbať," uviedol Spalletti. Pre Inter je to pred stredajším zápasom Ligy majstrov 2018/19 proti Barcelone zlá správa.

Spolu s dvoma zápasmi v LM ťahá Inter sériu siedmich výhier. "Neprišiel som sem, aby som len jednu sezónu sedel na lavičke a bral plat. Prišiel som sen nastaviť budúcnosť Interu a spolu s hráčmi to chcem robiť. Vybrali sme si takúto cestu a fanúšikovia si to zaslúžia," dodal bývalý kouč AS Rím.

Sumáre - 9. kolo:

Inter Miláno - AC Miláno 1:0 (0:0)
Gól:
90.+2 Icardi
/M. Škriniar (Inter) odohral celý zápas/

Frosinone Calcio - Empoli FC 3:3 (1:1)
Góly:
8. Silvestre (vl.), 52. a 63. Ciofani (prvý z 11 m) - 32. Zajc, 48. Silvestre, 79. Ucan

Bologna FC - Turín FC 2:2 (0:1)
Góly:
59. Santander, 77. Calabresi - 14. Falque, 54. Baselli

AC Chievo Verona - Atalanta Bergamo 1:5 (0:2)
Góly:
83. Birsa (z 11 m) - 25. De Roon, 28., 51. a 53. Iličič, 72. Gosens, ČK: 40. Barba (Chievo)

Parma Calcio - Lazio Rím 0:2 (0:0)
Góly:
81. Immobile (z 11 m), 90.+4 Correa

ACF Fiorentina - Cagliari Calcio 1:1 (0:0)
Góly:
60. Veretout (z 11 m) - 70. Pavoletti