Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Šport

Juventus zdolal AC, Ronaldov prvý gól na San Sire, smoliar Higuain

Cristiano Ronaldo z Juventusu Turín. Foto: TASR/AP

Milánsky útočník Gonzalo Higuain najprv nepremenil jedenástku a v závere stretnutia dostal červenú kartu.

Miláno 12. novembra (TASR) – V nedeľňajšom šlágri 12. kola najvyššej talianskej futbalovej súťaže zvíťazil Juventus Turín nad AC Miláno 2:0 a naďalej je líder Serie A so šesťbodovým náskokom na druhý SSC Neapol. Smoliar zápasu bol milánsky útočník Gonzalo Higuain, ktorý najprv nepremenil jedenástku a v závere stretnutia dostal červenú kartu.

Úradujúci majster z Turína išiel do vedenia v 8. minúte, keď Mandžukič využil center do pokutového územia a hlavičkou prekonal brankára Donnarummu. V závere prvého polčasu prišiel prvý smolný moment pre Argentínčana Higuaina. Z jedenástky nedokázal prekonať brankára Szczesného. "Máme viacero hráčov, ktorí sú určení na pokutové kopy, ale vždy je to na dohode medzi nimi. Žiaľ, stávajú sa aj takéto veci. Veril si, ale neskóroval," reagoval na nepremenenú jedenástku tréner "rossoneri" Gennaro Gattuso.

V 81. minúte poistil vedenie "starej dámy" Cristiano Ronaldo, pre ktorého to bol už ôsmy presný zásah v aktuálnom ročníku talianskej ligy, ale vôbec prvý gól v kariére na Štadióne Guiseppeho Meazzu. "Som šťastný, že som opäť pomohol k výhre tímu. Myslím si, že sme ukázali naše kvality a podali dobrý výkon. Nastúpiť na San Sire proti AC Miláno nie je nikdy ľahké," komentoval duel tridsaťtriročný kanonier.

Vyvrcholenie nešťastného zápasu pre Higuaina prišlo v 83. minúte. Najprv ho hlavný rozhodca Paolo Mazzoleni potrestal žltou kartou za faul. Následne sa za protesty a nešportové správanie musel porúčať pod sprchu. "Musím sa ospravedlniť spoluhráčom, trénerovi aj fanúšikom i rozhodcovi. To, čo som mu povedal, nebolo správne. Rozhodca by však mal chápať aj emócie, ktoré prinášajú takéto súboje. Reagoval som zle na danú situáciu, ale keď hráte proti svojmu bývalému tímu, tak emócie sú vypäté. Zodpovednosť beriem na seba a viem, že sa to už nesmie opakovať," citoval slová "El Pipita" portál Sky Sport. "V tom momente toho bolo príliš a nezvládol tlak, ktorý bol na neho vyvíjaný. Nepremenená jedenástka proti svojmu bývalému klubu urobí svoje. Musí sa ospravedlniť a zostať kľudný. Je to náš najdôležitejší hráč a potrebujeme, aby mal čistú myseľ," povedal Gattuso pre klubovú stanicu Milan TV.

"Duel nepriniesol veľké množstvo šancí. Myslím si však, že aj po inkasovanom druhom góle sme sa snažili stále bojovať. Musím však priznať, že dnes bol súper lepší a všeobecne patrí k najlepším v Európe. Teraz si oddýchneme a po reprezentačnej prestávke sa dobre pripravíme na dôležitý zápas proti Laziu Rím," reagoval po stretnutí kapitán AC Alessio Romagnoli.