Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Plzeň prišla v LM o výhru v nadstavení, Krmenčík by ju vymenil za góly

Futbalista Plzne Michael Krmenčík (vpravo) sa teší po strelení úvodného gólu v zápase 1. kola G-skupiny Ligy majstrov Viktoria Plzeň - CSKA Moskva v Plzni 19. septembra 2018. Foto: TASR/AP

Trpký pocit po zápase s CSKA Moskva zažili aj dvaja slovenskí reprezentanti, Matúš Kozáčik odchytal celý zápas G-skupiny a plnú minutáž absolvoval i stredopoliar Patrik Hrošovský.

Plzeň 20. septembra (TASR) - Český futbalový šampión Viktoria Plzeň bol v stredu večer veľmi blízko k dôležitému prvému triumfu v tohtoročnej edícii Ligy majstrov. V Štruncových Sadoch ale stratil dvojgólové vedenie nad CSKA Moskva, keď v nadstavenom čase z penalty vyrovnal na 2:2 Chorvát Nikola Vlašič. Trpký pocit zažili aj dvaja slovenskí reprezentanti, Matúš Kozáčik odchytal celý zápas G-skupiny a plnú minutáž absolvoval i stredopoliar Patrik Hrošovský.

Mužstvo trénera Pavla Vrbu viedlo po góloch Michaela Krmenčíka v prvom polčase 2:0. Zdalo sa, že dôležitý vstup "Viktoriáni" zvládnu k spokojnosti, a že do klubovej kasy sa dostane aj prémia 2,7 milióna eur za víťazstvo. Lenže v druhom polčase, na začiatku ktorého znížil Fiodor Čalov, postupne Plzeň odchádzala a výhru stratila. Po zákroku Jana Kovaříka, ktorý v šestnástke stiahol rukami Maria Fernadesa, odpískal francúzsky rozhodca Benoit Bastien pokutový kop. Ten brat slávnej chorvátskej výškarky premenil.

"Odviedli sme super výkon, ale na druhej strane sme dostali gól z penalty v 95. minúte, takže cítime trpkosť. Góly by som vymenil za tri body. V polčase sme si hovorili, že chceme hrať tak ako v prvom, to sa nám ale nepodarilo. Teoreticky sme mohli pridať nejaké góly, ale nepodarilo sa. O postupových ambíciách je priskoro hovoriť, odohrali sme len prvý zápas, cesta je ešte dlhá. Dúfam, že aspoň do Európskej ligy postúpime," citoval portál idnes.cz Krmenčíka, ktorého druhý gól bol výstavný. Po centri Davida Limberského napálil loptu nekompromisne ľavačkou a nedal brankárovi Igorovi Akinfejevovi žiadnu šancu. "Ja som to ešte nevidel, musím si to najprv pozrieť. Limba sa uvoľnil, dal tam šajtličku a ja som iba chcel trafiť bránu," opísal efektný moment český reprezentačný útočník.

Výsledok zápasu v skvelej atmosfére sklamal domáceho trénera Vrbu. "Samozrejme, je obrovská škoda, že dostaneme gól z penalty, keď postavenie hráčov malo byť úplne iné. Stretnutie ale znesie veľké kritériá, stretli sa dve mužstvá, ktoré chceli hrať ofenzívne. Bol to jeden z našich najlepších výkonov pod mojim vedením v Plzni. Strašne nás ovplyvnil prvý inkasovaný gól. Dovtedy sme boli aktívni a nebáli sme sa ísť do útočnej fázy s viacerými hráčmi. Potom sme sa snažili brániť výsledok a už to nebolo také," citoval 54-ročného Vrbu oficiálny web Plzne.