Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Šport

Angličania v príprave proti Belgicku aj bez Maguirea

Angličan Harry Maguire beží s loptou počas kvalifikačného futbalového zápasu skupiny C Euro 2024 medzi Severným Macedónskom a Anglickom v National Arena Todor Proeski v Skopje v Severnom Macedónsku v pondelok 20. novembra 2023. Foto: TASR/AP

Marcové zápasy slúžia ako príprava na tohtoročné ME v Nemecku, Angličania sú v C-skupine so Slovinskom, Dánskom a Srbskom.

Londýn 25. marca (TASR) - Tréner anglickej futbalovej reprezentácie Gareth Southgate nemôže v utorňajšom prípravnom zápase proti Belgicku počítať s Harrym Maguireom. Tridsaťjedenročný hráč sa zranil v stretnutí s Brazíliou (0:1) a oproti sobotňajšiemu duelu nebudú k dispozícii ani Kyle Walker a tretí brankár Sam Johnstone. Pre zranenie vypadli z nominácie ešte pred predošlým zápasom aj kapitán Harry Kane a Jordan Henderson.

Brazílčania uštedrili v sobotu súperovi prvú prehru v priebehu 15 mesiacov. Southgate povolal ako náhradu Rica Lewisa z Manchestru City a brankára Jamesa Trafforda z Burnley. Devätnásťročný obranca má za sebou jeden zápas v národnom tíme na pôde Severného Macedónska (1:1) v kvalifikácii na ME 2024. Trafford ešte za reprezentačné "áčko" nehral. Obaja sú v anglickom národnom tíme do 21 rokov.

"Albión" nestačil na súpera naposledy práve vo Wembley, keď prehral vo finále ME 2020 s Talianskom 2:3 v rozstrele z 11 metrov po remíze 1:1 v riadnom hracom čase a predĺžení. Odvtedy ťahal 10-zápasovú šnúru bez prehry a v náročnej kvalifikačnej C-skupine s Talianmi a Ukrajinou stratil len štyri body.

Marcové zápasy slúžia ako príprava na tohtoročné ME v Nemecku, Angličania sú v C-skupine so Slovinskom, Dánskom a Srbskom. Ich nadchádzajúci súper narazí na kontinentálnom šampionáte v "éčku" na Slovensko, Rumunsko a víťaza B-vetvy play off (Ukrajina/Island). Informácie priniesla agentúra AFP.