Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Španieli postúpili do osemfinále z 1.miesta, no Hierro nie je spokojný

Fernando Hierro odchádza z tlačovej konferencie v ruskom meste Krasnodar 13. júna 2018. Foto: TASR/AP

Bývalý reprezentačný obranca Hierro sa obáva najmä defenzívy, v ktorej boli vo všetkých troch dueloch v základnej skupine veľké rezervy.

Kaliningrad 26. júna (TASR) - Španielski futbaloví reprezentanti sa stretnú v osemfinále MS s domácim Ruskom. Síce postúpili z prvého miesta základnej B-skupiny, no ich výkony na šampionáte zatiaľ nie sú vôbec presvedčivé a tréner Fernando Hierro bol kritický najmä po pondelňajšom zápase s Marokom (2:2).

Jeho zverenci v Kaliningrade dvakrát prehrávali a remízu zariadila až pätička Iaga Aspasa v nadstavenom čase, ktorú musel potvrdiť videozáznam. Vďaka gólu predstihli o skóre na prvom mieste tabuľky Portugalsko.

Bývalý reprezentačný obranca Hierro sa však obáva najmä defenzívy, v ktorej boli vo všetkých troch dueloch v skupine veľké rezervy. "Toto nie je cesta, po ktorej chceme ísť. Nemôžeme dovoliť súperom, aby si vypracovali toľko veľa šancí. Ak sa chceme dostať k tomu, o čom snívame, musíme vyriešiť tieto detaily a byť sebakritickí," povedal po zápase.

Hierro prevzal post trénera národného tímu tesne pred štartom MS. Vystriedal Julena Lopeteguiho, ktorého federácia prepustila po tom, čo oznámil podpis zmluvy s Realom Madrid napriek tomu, že už bol dohodnutý na pokračovaní spolupráce.

Španieli vyhrali šampionát v roku 2010 v Juhoafrickej republike, keď počas celého turnaja inkasovali iba dva góly. Teraz ich dostali v troch skupinových dueloch už päť.

"Opäť sme nezačali najlepšie, nevedeli sme sa rozbehnúť. Odteraz to už budú zápasy na život a na smrť. Nemôžeme súperom darovať góly, musíme sa sústrediť na obranu," povedal stredopoliar Isco, ktorý v súboji s Marokom vyrovnal na 1:1.

Obzvlášť kritické boli španielske médiá. "Je neuveriteľné, že Španielsko skončilo na prvom mieste v skupine po jednom zúfalom zápase, jednom zlom a polovici jedného dobrého. Ale taký je futbal," napísal Roberto Palomar v denníku Marca.