Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Zachránení thajskí chlapci nebudú môcť prísť do Moskvy na finále MS

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Chlapci, ktorých potápači vytiahli z jaskyne, budú musieť podľa lekárov zostať ešte minimálne týždeň v nemocnici.

Chiang Rai 10. júla (TASR) - Mladí futbalisti, ktorých sa podarilo zachrániť z čiastočne zaplavenej jaskyne na severe Thajska, nebudú môcť prijať pozvánku a zúčastniť sa na nedeľnom finálovom zápase MS 2018 v Moskve. Chlapci, ktorých potápači vytiahli z jaskyne, budú musieť podľa lekárov zostať ešte minimálne týždeň v nemocnici.

Skupina 12 mladých futbalistov z klubu Wild Boar a ich tréner uviazla v jaskynnom komplexe Tcham Luang Nang Non ešte 23. júna. V nedeľu a pondelok sa potápačom podarilo vyslobodiť každý deň po štyroch chlapcov. Záchranná operácia pokračuje, v utorok vytiahli ďalších dvoch, v jaskyni sa nachádzajú ešte dvaja chlapci a ich 25-ročný tréner.



Minulý týždeň prezident Medzinárodnej futbalovej federácie Gianni Infantino pozval chlapcov na MS do Ruska na náklady FIFA. Lekári však zdôraznili, že mladí futbalisti budú musieť zostať najbližšie dni v nemocnici a finále si budú môcť pozrieť maximálne z postele v televízii. Osem zachránených detí zostáva podľa agentúry DPA v karanténe.