Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

OHLASY médií na triumf Modriča v ankete o najlepšieho futbalistu roka

Na snímke chorvátsky futbalový stedopoliar a hráč tímu Real Madrid Luka Modrič. Foto: TASR/AP

Zaujímavosťou je, že hlas chorvátskemu stredopoliarovi dal aj Argentínčan Lionel Messi.

Londýn 25. septembra (TASR) - Ohlasy svetových médií na víťazstvo Chorváta Luku Modriča v hlasovaní o najlepšieho hráča podľa Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) za sezónu 2017/18:

skysports.com: "Modrič získal s Realom Madrid tretí titul v Lige majstrov a hral rozhodujúcu úlohu v reprezentácii Chorvátska pri účasti vo finále majstrovstiev sveta. V prejave si uctil chorvátsky tím z roku 1998 na čele s kapitánom Zvonimirom Bobanom, ktorý skončil na MS tretí."

independent.co.uk: "Modrič získal prestížne ocenenie v konkurencii Ronalda a Salaha za výkony počas svojej najlepšej sezóny v kariére."

marca.com: "Zázrak malého pastiera, ktorý sa dostal až na vrchol sveta. Modrič prekonal v živote veľa prekážok a teraz je najlepší hráč na svete podľa FIFA."

mirror.co.uk: "Hviezda Realu Madrid a Chorvátska získala hlavnú cenu pred Cristianom Ronaldom a Mohamedom Salahom."

nytimes.com: "Modrič ziskom ceny pre hráča roka podľa FIFA ukončil desaťročnú dominanciu Messiho a Ronalda."

vecernji.hr: "Chorvátsky kapitán Luka Modrič je najlepší futbalista na svete! Veľká česť pre Modriča, jeho emotívny príhovor dojal kapitána bronzového tímu z MS 1998 Zvonimira Bobana."

novilist.hr: "Aj Messi hlasoval za Modriča a k cene mu gratuloval tiež jeden z najlepších futbalistov všetkých čias Pelé."