Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Futbalisti SR do 20 rokov prehrali s Portugalskom aj druhýkrát

Ilustračné foto. Foto: TASR/Lukáš grinaj

Jediný gól zverencov Adriána Guľu strelil v závere striedajúci žilinský obranca Branislav Sluka.

Parchal 18. novembra (TASR) - Slovenskí futbalisti do 20 rokov neuspeli ani v druhom prípravnom stretnutí na pôde portugalských rovesníkov. V nedeľu podľahli 1:2, z piatka mali na konte prehru 1:3. Jediný gól zverencov Adriána Guľu strelil v závere striedajúci žilinský obranca Branislav Sluka.

Prípravné stretnutie futbalistov do 20 rokov:

Portugalsko - Slovensko 2:1 (0:0)
Góly: 72. a 80. P. Correia – 88. Sluka

Portugalsko: Maximiano – Queirós, R. Correia (83. L. Silva), Vinagre (60. Dju), Florentino (83. Oliveira), Baldé (78. Cardoso), M. Luis (78. Teixeira), Quina (16. N. Santos), T. Correia (83. Carmo), Moura (83. Henrique), M. Almeida (60. P. Correia)
Slovensko: Valach (46. Šípoš) – Slávik (85. Špiriak), Šulek (60. Kopas), Bednár, Kozlovský (60. Sluka) – Herc, Pokorný (60. Blažek), Tupta (80. Tomič) – Kvocera (46. Kolesár), Boženík (80. Kružliak), Chobot (85. Špyrka)


Hlas po zápase /zdroj: futbalsfz.sk/:

Adrian Guľa, tréner SR 20: "Boli sme o niečo kompaktnejší a súdržnejší, chalani si určite lepšie plnili pokyny v defenzíve ako v prvom zápase. Zvýšili sme aj dôraz, čiže ani jeden tím si nevypracoval toľko šancí ako v piatok. Na druhej strane to bolo na úkor niečoho, neboli sme tak technickí a kombinační ako súper, ktorý ukázal neskutočnú kvalitu. Zápas sa lámal okolo 60. min, keď sme mali veľmi dobrý úsek hry. Striedaním Kolesára sme vyvážili stred ihriska. Chalani mali nezlomnú vôľu, šliapali až do konca, keď sa nám podarilo streliť kontaktný gól. Odmena určite príde, keď budú na sebe pracovať. Zápas bol perfektná skúsenosť pre chalanov a aj pre nás trénerov. Máme na čom pracovať."