Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Barcelona na kolenách: V prvom štvrťfinále pohára ju zdolala Sevilla

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Odveta je na programe o týždeň na Camp Nou.

Madrid 24. januára (TASR) - Futbalisti FC Sevilla uspeli v prvom zápase štvrťfinále španielskeho Kráľovského pohára, v stredu zdolali na domácej pôde štvornásobného obhajcu FC Barcelona 2:0. Rozhodli o tom góly Pabla Sarabiu a Wissama Ben Yeddera. Odveta je na programe o týždeň na Camp Nou.

V drese hostí sa nepredstavil argentínskey útočník Lionel Messi, ktorému dal tréner Ernesto Valverde voľno. "Keď robíte v zostave zmeny, je to risk. Ale podstúpil som to, viem čo robím. Minulú sezónu sme zaplatili veľkú cenu za našu účasť v pohári. Tento rok sme sa rozhodli, že v ňom budeme meniť zostavu," citovala agentúra AP trénera Barcelony.

Podľa uruguajského útočníka Luisa Suareza nebola príčinou prehry Kataláncov absencia jeho kolegu z ofenzívy. "Máme široký káder, každý z nás je schopný zastúpiť svojho spoluhráča. Fakt je, že sme nehrali dobre ako tím, mali sme iba jednu strelu na bránu a to je málo," uviedol Suarez, ktorý sa dostal na ihrisko až v 63. minúte.

Skóre stretnutia otvoril v 58. minúte Sarabia, ktorý sa presadil volejom zo šiestich metrov. V 76. minúte skóroval zblízka po krížnom centri Ben Yedder. "Náš výkon spĺňal najprísnejšie kritériá. Odohrali sme vynikajúci zápas. Dvojgólový náskok pred odvetou nás teší, ale nesmie nás uspokojiť. Musíme začatú prácu dokončiť na Camp Nou," vyhlásil kapitán Sevilly Sergio Escudero.