Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Sterlinga z Manchestru City ocenili za boj proti rasizmu

Raheem Sterling (vpravo). Foto: TASR/AP

Sterling sa presadzuje za prísnejšie tresty pre fanúšikov, ktorí rasisticky urážajú hráčov, v minulosti kritizoval médiá za tendenčné vykresľovanie futbalistov s tmavou farbou pleti.

Londýn 26. apríla (TASR) - Anglický futbalista Raheem Sterling dostal ocenenie za boj proti rasizmu. Krídelník Manchestru City si ho prevzal vo štvrtok na galavečere BT Sport Industry Awards.

Dvadasťštyrirorčný reprezentant sa presadzuje za prísnejšie tresty pre fanúšikov, ktorí rasisticky urážajú hráčov, v minulosti kritizoval médiá za tendenčné vykresľovanie futbalistov s tmavou farbou pleti. Sám sa angažuje v charitách a snaží sa byť vzorom pre svoju komunitu.

"Každá generácia potrebuje niekoho, ku komu bude vzhliadať. Keď som prišiel do Liverpoolu, bol to pre mňa Steven Gerrard. Vždy som rozmýšľal, čo musím robiť, aby som bol aspoň z polovice taký človek a hráč ako on. Nečakal som, že budem mať takú odozvu, na sociálnych sieťach som hovoril len o svojich skúsenostiach a snažil sa povedať mojim fanúšikom, aby boli lepší ľudia," citovala BBC Sterlignovu ďakovnú reč.