Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Futbalista Villa chce byť po zranení ešte lepším hráčom ako predtým

David Villa z FC Barcelona v bolestiach padá na zem počas semifinále majstrovstiev sveta klubov Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) proti katarskému Al-Sadd Sports Clubu 15. decembra 2011 v japonskej Jokohame. Foto: TASR/AP Photo

Villa si zlomil ľavú nohu v decembri 2011 počas stretnutia na majstrovstvách sveta klubov.

Madrid 12. augusta (TASR) – Španielsky futbalista David Villa chce byť po fraktúre nohy lepším hráčom, akým bol pred zranením. Útočník FC Barcelona to vyhlásil po sobotňajšom prípravnom dueli proti Dinamu Bukurešť.

Villa si zlomil ľavú nohu v decembri 2011 počas stretnutia na majstrovstvách sveta klubov. Do tréningového procesu sa 30-ročný Španiel vrátil až minulý mesiac. Kanonier "blaugranas" sa dostal na hraciu plochu v 73. minúte duelu v hlavnom meste Rumunska a podľa vlastných slov sa cítil na trávniku "veľmi dobre". Barcelona zvíťazila v Bukurešti 2:0.

"Mojim cieľom nie je byť hráčom ako predtým, chcem byť lepší. Musíme byť trpezliví. Bol som mimo veľmi dlhú dobu, dlhšie ako som očakával. Teraz sa chcem sústrediť na súčasnosť a budúcnosť a zabudnúť na minulosť. Mojou prácou je zlepšovať sa deň za dňom," vyhlásil.

Budúci víkend štartuje nový ročník najvyššej španielskej súťaže. Katalánci privítajú 19. augusta na domácej pôde Real Sociedad San Sebastian.