Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Futbalisti Slovana postúpili do semifinále Slovenského pohára

Na snímke radosť hráčov Slovana po strelení druhého gólu vo štvrťfinálovom zápase Slovnaft Cupu ŠK Slovan Bratislava - MFK Tatran Liptovský Mikuláš 14. marca 2018 v Bratislave. Foto: TASR/Pavel Neubauer

V stredu si v gólovej prestrelke 4:3 poradili na Pasienkoch s druholigovým Liptovským Mikulášom.

Bratislava 14. marca (TASR) - Futbalisti obhajcu Slovana Bratislava postúpili do semifinále 49. ročníka Slovenského pohára - Slovnaft Cupu 2017/2018. V stredu si v gólovej prestrelke 4:3 poradil na Pasienkoch s druholigovým Liptovským Mikulášom.

Favorizovaný Slovan proti druholigistovi z Liptova nemal spočiatku očakávanú výraznú územnú prevahu. Za prvú 15-minútovku vyslal mimo bránky súpera dve strely a rozohrával jeden rohový kop. V 19. minúte pohrozili hostia. Lopta sa dostala po priamom kope k voľnému Kucharčíkovi, jeho hlavička však smerovala nad. Napokon ako prví udreli hostia. V 33. minúte po priamom kope Dragan Andrič pohotovo preloboval vybiehajúceho Greifa a lopta sa pomaly dokotúľala do ľavého dolného rohu bránky.

Po zmene strán gólovú hlavičku striedajúceho Šporara vyrazil Šavol. Slovinec oživil hru Slovana a výsledkom bol v 55. minúte vyrovnávajúci gól Savičeviča pomedzi nohy padajúceho brankára. V 66. minúte Chouchomis vystrelil na bránu, Šavol vyrazil loptu pred Vitteka a ten nastrelil ľavú žrď. O dve minúty sa gólovo presadil aj kapitán Slovana a dostal svoj tím do vedenia. V 80. minúte rozohral rohový kop Halgoš a Očenáš vyrovnal hlavou skóre. Po troch minútach hry sa opäť gólovo presadil Vittek - 3:2. Gólová prestrelka pokračovala a tri minúty pred koncom riadneho hracieho času vyrovnal na 3:3 Kotora. Napokon v nastavenom čase o víťazstve obhajcu trofeje rozhodol Šporar.

Slovenský pohár - Slovnaft Cup, štvrťfinále:

Slovan Bratislava - MFK Tatran Liptovský Mikuláš 4:3 (0:1)

Góly: 55. Savičevič, 68., 83. Vittek, 90.+ Šporar - 33. D. Andrič, 80. Očenáš, 87. Kotora. Rozhodovali: Ziemba - Weiss, Špivák, ŽK: Čavrič - Čery, 353 divákov.

zostavy a striedania:

Slovan: Greif – Čikoš, Laczkó, Božikov, Chouchoumis - Nono (28. Savičevič), De Kamps (46. Šporar) - Čavrič, Van Haaren (86. Droppa), Hološko - Vittek

Liptovský Mikuláš:
Šavol - Ondrek, Očenáš, Kucharčík, Janec -Čery (68. Papaj), Poremba, Lišivka, Kotora - D. Andrič (77. Bellás), Halgoš (86. Staš)

/do semifinále postúpil Slovan/


Martin Ševela, tréner Slovana: "Čo ma teší, možno iba postup a v druhom polčase morálka a mentalita mužstva. Prvý polčas bol z našej strany profesorský, to nemalo s futbalom nič spoločné. V zápase sme robili hrubé individuálne chyby od brankára cez obrancov. Niektorí hráči sa cítia urazení, podráždení, že nedostávajú priestor v ligových zápasoch. Ten priestor teraz dostali v pohárovom zápase, možno proti papierovo slabšiemu súperovi, ale neukázali požadovanú kvalitu, ktorú od nich požadujeme. Slovan je značka a dnes to bol hazard s touto značkou. Neviem, či niektorí hráči podcenili alebo si zľahčili niektoré herné činnosti, čím potom trpí celé mužstvo. Potrebujem, aby na ihrisku pracovali všetci 11 chlapci, aby išli za svojim cieľom. potrebujem sa s niektorými hráčmi veľmi dôrazne porozprávať, či chcú byť v klube akým je Slovan, či chcú pracovať na 100-percent, keď dostanú priestor v zápase. Hodenú rukavicu, ktorú sme im spolu s realizačným tímom ponúkli v základnej zostave, niektorí nezdvihli, ale práve naopak."

Jozef Kukulský, tréner Liptovského Mikuláša: "Chcel by som svojim hráčom poďakovať za nasadenie a poctivú 90-minútovú robotu. Hrali sme s favoritom nielen dnešného zápasu, ale celého Slovnaft Cup-u, myslím, že sme herne nesklamali. Dali sme tri góly, čo sa hocikomu na Slovane nepodarí. Dokázali sme aj dvakrát po sebe zápas otočiť. Škoda záveru, ktorý sme nezvládli. Niekedy sa však šťastie prikloní, niekedy nie. Slovan sme prinútili ísť na doraz až do poslednej minúty, ale ukázali sme aj túžbu po postupe. Tak dramatický záver zápasu som vo svoje kariére nezažil, aspoň nie proti tak silnému súperovi."