Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Futbalistom Glasgowu Rangers znížia platy o 25 až 75 %

Hráči Glasgowu Rangers El Hadji Diouf (vľavo) a David Weir držia trofej po víťazstve vo finále škótskeho futbalového Ligového pohára proti Celticu 20. marca 2011 v Glasgowe. Foto: TASR/AP

A to na dobu troch mesiacov. Päťdesiatštyrinásobný futbalový majster Škótska je totiž od februára v nútenej správe pre daňové dlhy vo výške 9 miliónov libier.

Glasgow 10. marca (TASR) - Futbalisti škótskeho mužstva Glasgow Rangers sa dohodli s vedením klubu na znížení platov o 25 až 75% na dobu troch mesiacov, čím sa klubovej pokladnici uľaví o zhruba milión libier.

"Dohoda o znížení platov a dobrovoľné odchody niektorých futbalistov boli z ich strany veľkými obetami," povedal správca konkurznej podstaty Paul Clark. "Platové škrty sú dočasné, ale dali nám možnosť dýchať," dodal Clark. Päťdesiatštyrinásobný futbalový majster Škótska je od februára v nútenej správe pre daňové dlhy vo výške 9 miliónov libier. K záchrane populárneho škótskeho klubu sa pridalo aj združenie "Modrý rytieri" na čele s bývalým riaditeľom klubu Paulom Murrayom, ktoré pripravuje ponuku pre Rangers.