Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Obvinený z vraždy golfistky Barguinovej sa v januári postaví pred súd

Celia Barquinová Arozemenová, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Dvadsaťdvaročný Richards bol bezdomovec a žil v stane v dočasnom tábore pri golfovom ihrisku. Údajne povedal známemu o nutkaní znásilniť a zabiť ženu.

Ames 15. októbra (TASR) - Súd v americkom štáte Iowa začne v januári 2019 pojednávanie s Collinom Danielom Richardsom, ktorého obvinili z vraždy španielskej golfistky Celii Barquinovej Arozamenovej. Amatérsku majsterku Európy z júlového podujatia na Slovensku našli mŕtvu v septembri priamo na golfovom ihrisku v meste Ames.

Podľa vyšetrovateľov napadol Richards Barquinovú Arozamenovú v blízkosti univerzitného areálu a jej dobodané telo našli v rybníku. Obvinený čelí hrozbe doživotného väznia. Informovala o tom agentúra AP.

Dvadsaťdvaročný Richards bol bezdomovec a žil v stane v dočasnom tábore pri golfovom ihrisku. Údajne povedal známemu o nutkaní znásilniť a zabiť ženu. Polícia vyhlásila, že mal na tvári niekoľko škrabancov a na ľavej ruke hlbokú reznú ranu. Zadržali aj nôž, ktorý vlastnil a obvinili ho z vraždy prvého stupňa.

Barquinová v júli triumfovala na amatérskych ME v Penati Golf Resorte v Šajdíkových Humenciach neďaleko Senice, keď zvíťazila o jeden úder pred Esther Henseleitovou z Nemecka.