Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Gréci s Bosniakmi bez gólov, Gréci prišli o stopéra Malezasa

Grécky futbalista Vassilis Torosidis (vľavo) a Miroslav Stevanovič z Bosny a Hercegoviny Foto: TASR/AP

V ďaľšom zápase G-skupiny hráči Litvy zvíťazili na pôde Lichtenštajnska 2:0.

Bratislava 13. októbra (TASR) - V šlágri "slovenskej" G-skupiny kvalifikácie o postup na MS 2014 remizovali v piatok grécki futbalisti s reprezentantmi Bosny a Hercegoviny 0:0. V ďalšom zápase skupiny si Litovci zaknihovali povinné víťazstvo v Lichtenštajnsku a získali tak prvý plný bodový zápis v kvalifikácii.

Kvalitou výbornému balkánskemu derby chýbali len góly, oba tímy si remízou udržali svoju neporazenosť. Kúsok bližšie k vedeniu boli v prvom polčase domáci, ktorí dvakrát trafili konštrukciu bosnianskej brány, hostia kontrovali Misimovičom a Luličovou tutovkou. Počas celého duelu sa hra prelievala z jednej strany na druhú, hralo sa v tempe a divák sa na štadióne Giorgiosa Karaiskakisa v Pireu nenudil. V druhom polčase mali mierne navrch Bosniaci, ale hviezdne útočné duo Džeko-Ibiševič nevyrástlo nad gólmana domácich Karnezisa, raz zachraňoval na čiare hlavou aj Giannis Maniatis. Gréci boli blízko gólu po Salpingidisovej šanci, ktorú eliminoval nohami Begovič. Striedajúci stredopoliar Giorgios Karagounis sa prepracoval piatkovým 121. reprezentačným štartom na čelo historických tabuliek a prekonal tak Thea Zagorakisa. Zlou správou pre trénera Fernanda Santosa je, že pre utorkový zápas so Slovenskom (Pasienky, 20.30) nemôže rátať so stopérom Steliosom Malezasom, ktorý utrpel svalové zranenie v 66. minúte.

Lichtenštajnsko sa držalo proti Litve 50 minút, potom začal úradovať Edgaras Česnauskis, ktorý dvoma gólmi rozhodol o výhre hostí 2:0. Na čele skupiny je trio Bosna a Hercegovina, Grécko a Slovensko zhodne so siedmimi bodmi. V utorok sú na programe okrem slovensko-gréckeho súboja aj duely Bosna a Hercegovina - Litva (Zenica, 20.00) a Lotyšsko - Lichtenštajnsko (Riga, 19.00).



G-skupina:

Lichtenštajnsko - Litva 0:2 (0:0)



Góly: 51. a 75. E. Česnauskis. Rozhodoval: Vinčič (Slovin.), ŽK: Beck, Erne, Quintans - Šemberas, Mikoliunas, Klimavičius, E. Česnauskis.

Lichtenštajnsko: Büchel - Oehri, Kaufmann, Quintans, Stocklasa - Burgmeier, Erne (87. Ospelt), Hasler (74. Kieber), Wieser (84. Eberle) - Polvenino, Beck.

Litva: Karčemarskas - Kijanaskas, Žaliukas, Klimavičius, Šemberas - Radavičius (90.+1 Stankevičius), D. Česnauskis (58. Šernas), E. Česnauskis, Mikoliunas - Danilevičius (87. Rimkevičius), Novikovas.


Grécko - Bosna a Hercegovina 0:0



ŽK: Fortounis, Samaras - Vranješ, Džeko. Rozhodoval: Damato (Tal.)

Grécko: Karnezis - Torrosidis, Malezas (66. Karagounis), Sokratis, Spyropoulos - Maniatis (79. Mitroglou), Katsouranis, Fortounis, Tziolis - Samaras, Gekas (57. Salpingidis)

Bosna a Hercegovina: Begovič - Mujdža, Spahič, Vranješ, Zahirovič - Medunjanin (74. Ibričič), Misimovič, Salihovič, Lulič (75. Stevanovič) - Ibiševič, Džeko



Slovensko - Lotyšsko 2:1 (2:0)



Góly: 6. Hamšík (z 11 m), 9. Sapara - 84. Verpakovskis (z 11 m), ŽK: Breznaník, Stoch - Vanins, Klava, Krjauklis, Gauračs, rozhodovali: Makkelie - Simons, Van Dongen (všetci Hol.), 4012 divákov.

SR: Kuciak - Pekarík, Škrtel (90. Ďurica), Saláta, Breznaník - Pečovský, Sapara - Weiss (43. Ďuriš), Hamšík, Stoch - Bakoš (61. Hološko)

Lotyšsko: Vanins - Klava, Ivanovs, Gorkšs, Krjauklis - Laizans (70. Rugins), Fertovs - Višnakovs, Cauna (77. Verpakovskis), Lukjanovs (54. Gauračs) - Rudnevs