Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Guardiola žiada ospravedlnenie od agenta Yayu Toureho

Futbalista Yaya Toure, archívne foto Foto: TASR/AP

Touremu v Manchestri City po príchode Guardiolu ruže nekvitnú.


Manchester 20. septembra (TASR) - Podľa trénera futbalistov Manchestru City Pepa Guardiolu by sa mal agent Yayu Toureho ospravedlniť za svoje vyhlásenia. V opačnom prípade nebude hráčovi z Pobrežia Slonoviny dávať priestor v zápasoch, informovala agentúra AP.

Španielskeho lodivoda nahnevali slová hráčovho zástupu Dimitriho Seluka. Podľa neho ponížil Toureho, keď ho nezaradil na súpisku pre zápasy skupinovej fázy Ligy majstrov.

"Nemá odvahu, aby mi zavolal a povedal, čo ho trápi. Toure dostane šancu jedine v tom prípade, keď sa mi tento pán ospravedlní," vyhlásil Guardiola.

Touremu v Manchestri City po príchode Guardiolu ruže nekvitnú, v prebiehajúcej sezóne sa pod jeho taktovkou dostal na ihrisko len raz.

Toure ukončil reprezentačnú kariéru

Yaya Toure ukončil kariéru vo futbalovej reprezentácii Pobrežia Slonoviny. Informovala o tom agentúra dpa. V drese africkej krajiny odohral stredopoliar Manchestru City 97 zápasov a strelil 19 gólov. Debutoval v roku 2004 v kvalifikačnom zápase MS proti Egyptu.

"Po štrnástich rokoch som na konci dobrodružstva s Pobrežím Slonoviny," napísal 33-ročný hráč na internetovej sociálnej sieti.