Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Halák siedmym víťazstvom v rade pomohol St. Louis na čelo profiligy

Jaroslav HalákFoto: TASR/AP

Aj druhý slovenský gólman v NHL Peter Budaj sa tešil z víťazstva, avšak na rozdiel od Haláka musel na triumf čakať od 15. januára.

New York 9. marca (TASR) - Slovenský brankár Jaroslav Halák už priviedol St. Louis Blues až na prvú priečku tabuľky zámorskej NHL. V noci na piatok si v dueli s Anaheimom pripísal siedmy víťazný zápas v poradí (3:1), čím nielenže zlepšil osobný rekord v kariére, ale aj vďaka jeho 24 zákrokom sa bluesmani dostali na najvyššiu pozíciu v profilige.

Pri jedinom góle za chrbtom Haláka, ktorého vyhlásili za prvú hviezdu zápasu, sa hosťujúci Correy Perry dostal do trháku dvoch na jedného spoločne s Ľubomírom Višňovským, nakoniec však sám úspešne zakončil.

St. Louis - Anaheim 3:1



Aj druhý slovenský gólman v súťaži sa tešil z víťazstva po zneškodnení dvoch tuctov striel, no Peter Budaj musel na rozdiel od Haláka na triumf čakať od 15. januára. Jeho Montreal si poradil v Edmontone s domácimi Oilers 5:3 a Budaj si pri desiatom štarte za Canadiens pripísal tretie víťazstvo.

Edmonton - Montreal 3:5



K priebežnému prvenstvu St. Louis prispelo aj zaváhanie New Yorku Rangers v Ottawe - pri prehre 1:4 si hosťujúci kanonier Marián Gáborík pripísal len jednu mínusku a dva neúspešné strelecké pokusy. S mínuskou skončil aj Tomáš Kopecký v drese Floridy pri jasnej prehre vo Philadelphii (0:5) a Milan Jurčina z New Yorku Islanders v derby s New Jersey Devils (1:5). Zdeno Chára sa pod úspech Bostonu s Buffalom (3:1) podpísal jedným plusovým bodom. Na súpisku San Jose sa opäť nedostal Michal Handzuš a jeho spoluhráči prehrali po nájazdoch v Dallase 3:4.

výsledky:

Boston - Buffalo 3:1, New Jersey - NY Islanders 5:1, Philadelphia - Florida 5:0, Washington - Tampa Bay 3:2 pp, Columbus - Los Angeles 3:1, Ottawa - NY Rangers 4:1, St. Louis - Anaheim 3:1 /za domácich odchytal celý zápas Halák, 24 zákrokov, jeden inkasovaný gól/, Nashville - Colorado 4:2, Dallas - San Jose 4:3 pp a sn, Phoenix - Minnesota 2:3 pp a sn, Edmonton - Montreal 3:5 /za hostí odchytal celý zápas Budaj, 24 zákrokov, tri inkasované góly/, priebežne Vancouver - Winnipeg 2:2 v tretej tretine