Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Slovenských rozhodcov Šefčíka a Kubuša nominovali na MS do Dánska

Hlavný rozhodca Jozef Kubuš. Foto: TASR/Dušan

Kubuš sa zaradil medzi šestnásť hlavných, Šefčík medzi čiarových, ktorých je tiež šestnásť. Pre oboch sú to v poradí už štvrté MS.

Bratislava 21. marca (TASR) - Slovenských rozhodcov Jozefa Kubuša a Petra Šefčíka nominovali na hokejové majstrovstvách sveta 2018, ktoré sa uskutočnia v dánskych mestách Kodaň a Herning (4. až 20. mája). Medzinárodná hokejová federácia (IIHF) v stredu zverejnila zoznam všetkých arbitrov na svojej webovej stránke.

Komisia rozhodcov IIHF vybrala 32 rozhodcov zo 64 kandidátov. Kubuš sa zaradil medzi šestnásť hlavných, Šefčík medzi čiarových, ktorých je tiež šestnásť. Pre oboch sú to v poradí už štvrté MS. Najskúsenejším na zozname je Švajčiar Tobias Wehrli, ktorý sa zúčastní svetového šampionátu už po deviaty raz.

Nominácia rozhodcov na MS 2018 do Dánska:

Hlavní: Mikko Kaukokari, Aleksi Ranttala (obaja Fín.), Gordon Schukies (Nem.), Roman Gofman, Konstantin Olenin (obaja Rus.), Tobias Wehrli (Švaj.), Mikael Sjöqvist, Linus Ohlund (obaja Švéd.), Stephen Reneau, Timothy Mayer (obaja USA), Mark Lemelin (Rak.), Oliver Gouin, Brett Iverson (obaja Kan.), Jan Hribik, Antonín Jeřábek (obaja ČR), JOZEF KUBUŠ (SR)

Čiaroví: Rene Jensen (Dán.), Hannu Sormunen, Sakari Suominen (obaja Fín.), Dmitrij Goľak (Biel.), Nathan Vanoosten, Dustin McCrank (obaja Kan.), Miroslav Lhotský (ČR), Lukas Kohlmüller (Nem.), Jon Kilian (Nór.), Nicolas Fluri (Švaj.), Andreas Malmqvist (Švéd.), Gleb Lazarov, Alexender Otmachov (obaja Rus.), Brian Oliver, Jake Davis (obaja USA), PETER ŠEFČÍK (SR)