Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

SR 20 štartuje záverečnú prípravu na MS, v širšej nominácii 26 hráčov

Na archívnej snímke slovenskí hokejoví reprezentanti do 20 rokov a vpravo tréner Ernest Bokroš. Foto: TASR - Martin Palkovič

Nechýbajú medzi nimi legionári ako Martin Fehérváry, Marek Korenčik či Filip Krivošík.

Bratislava 3. decembra (TASR) - Slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov začne v nedeľu 9. decembra záverečnú fázu prípravy pred majstrovstvami sveta, ktoré sa uskutočnia na prelome rokov v kanadských mestách Vancouver a Victoria. V Piešťanoch sa stretne 26 hráčov širšej nominácie, v nej nechýbajú legionári ako Martin Fehérváry, Marek Korenčik či Filip Krivošík.

Táto fáza potrvá do 13. decembra, vtedy realizačný tím na čele s hlavným trénerom Ernestom Bokrošom zúži káder, ktorý následne 15. decembra odletí už do Nanaima. Tam absolvuje "dvadsiatka" druhú časť prípravy, v rámci nej sa už k reprezentácii pripoja aj hráči pôsobiaci v zámorí. V Kanade absolvuje SR 20 aj dva prípravné zápasy - 19. decembra nastúpi v Nanaime proti rovesníkom z Česka a dva dni nato vo Victorii, kde odohrá aj základnú skupinu MS, sa stretne v generálke s domácim tímom. Po týchto stretnutiach uzavrie realizačný tím konečnú 23-člennú nomináciu na MS juniorov. Prvý zápas na MS "20" odohrajú mladí Slováci 26. decembra proti USA, v skupine sa stretnú aj so Švédskom, Fínskom a Kazachstanom. Informáciu priniesla oficiálna webstránka Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH).

Nominácia SR "20" na záverečnú prípravu pred MS:

Brankári: Samuel Hlavaj (MHA Martin), Jakub Kostelný (HK Dukla Trenčín/MŠK Púchov), Juraj Ovečka (MHKM Skalica), Juraj Sklenár (MMHK Nitra)
Obrancovia: Dávid Boldižár (Slovan Bratislava), Daniel Demo (Lulea HF, Švéd.), Marcel Dlugoš (MsHKM Žilina), Martin Fehérváry (HV 71, Švéd.), Andrej Golian (HC 07 Detva), Marek Korenčik (Lulea HF, Švéd.), Martin Kupec (HC '05 Banská Bystrica), Ján Nahálka (HK '95 Považská Bystrica), Enrik Švec (MHK Dubnica nad Váhom), Adam Žiak (TuTo Hockey, Fín.)
Útočníci: Jozef Baláž (HC Vítkovice Ridera/HC Poruba, ČR), Filip Čenka (MHk 32 Liptovský Mikuláš), Miloš Fafrák (MHA Martin), Oliver Giertl (HC '05 Banská Bystrica), Matúš Havrila (P.H.K. Prešov), Miloš Kelemen (HKM Zvolen), Andrej Kollár (MMHK Nitra), Jakub Köver (HC Košice), Filip Krivošík (HPK Hämeenlinna, Fín.), Adam Liška (Slovan Bratislava), Pavol Regenda (Växjö Lakers, Švéd.), Jakub Urbánek (HK Orange 20)

Náhradníci: Boris Brincko, Róbert Džugan, Lukáš Lunter, Jakub Minárik (všetci HK Orange 20), Michal Juščák (HC Bíli Tygři Liberec, ČR)