Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Starosta po šlágri v Košiciach: Prehrať môžeme, ale nie takto

Tomáš Starosta (vľavo). Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Podľa trénera Petra Oremusa Trenčania upustili od svojej typickej hry založenej na agresivite a pohybe, čo priznal aj kapitán Tomáš Starosta.

Trenčín 28. októbra (TASR) - Hokejisti Dukly Trenčín sú aj po 15. kole na čele Tipsport ligy, ale v Košiciach nezanechali dobrý dojem. V šlágri kola prehrali 1:5 a sami boli sklamaní z vlastného výkonu. Podľa trénera Petra Oremusa Trenčania upustili od svojej typickej hry založenej na agresivite a pohybe, čo priznal aj kapitán Tomáš Starosta.

V zápase dvoch najlepších defenzív ligy mali Košičania od začiatku navrch a svoju prevahu postupne prejavili aj gólovo. Líder súťaže nedokázal nájsť účinnú protizbraň a prvýkrát skóroval až za stavu 4:0. "Chýbalo nám to, čo nás zdobilo v predošlých zápasoch - agresivita a pohyb. Na nedeľný zápas sa musíme zodpovedne pripraviť, aby bol výkon taký, aký si predstavujeme," poznamenal po stretnutí tréner Peter Oremus. S jeho názorom súhlasil aj kapitán Tomáš Starosta, ktorý odmietal argumenty spomínajúce absenciu hráčov ako Radivojevič, Bezúch či Ölvecký. "Chýbalo nám viacero hráčov, ale na to sa nemôžeme vyhovárať. Šancu dostalo viacero juniorov. Pre nás bude každý zápas ťažký. Náš prístup k zápasu musí byť lepší. Na nás sa bude chcieť každý vytiahnuť a ak na ľade neodvedieme maximum, tak zápasy nebudeme vyhrávať. Prehrať môžeme, ale nie takýmto spôsobom. Košice nás jednoznačne prevýšili v pohybe, v osobných súbojoch. Takto sa nedá hrať," uviedol Starosta.

Zápas Košíc s Trenčínm prilákal najvyššiu divácku návštevu doterajšieho priebehu sezóny a väčšina z 6087 divákov bola po stretnutí spokojná. To sa však nedá povedať o skupinke priaznivcov Dukly, ktorí videli najslabší výkon svojho tímu v sezóne. "Vedeli sme, že nás nečaká jednoduchý zápas. Mali sme zlý vstup a odvtedy sa to ťahalo. Prišli dva zbytočné fauly a dostali sme druhý gól. Do druhej tretine sme chceli zvýšiť aktivitu, pretože sme si uvedomovali, že inak sa proti Košiciam nepresadíme. Za stavu 2:0 sme tam mali nejaké šance, ktoré sme, žiaľ, nepremenili. Musíme každý začať od seba a vrátiť sa k poctivému hokeju, ktorý nás zdobil v prvej šestine," dodal Starosta.

Kafka po ďalšej exkluzívnej prihrávke Hovorku: Už som si zvykol


Presvedčivý výkon proti lídrovi tabuľky, cenné tri body, jasné víťazstvo 5:1 pred najvyššou návštevou sezóny. Hokejisti HC Košice mali po zápase 15. kola Tipsport Ligy s Duklou Trenčín viacero dôvodov na spokojnosť. Jedným z nich je aj naďalej fungujúca spolupráca letných posíl Petra Kafku a Mareka Hovorku, ktorá opäť roztlieskala divákov.

V 29. minúte za stavu 2:0 zaváhal trenčiansky hráč za vlastnou bránkou a puk získal domáci obranca Eduard Šedivý. Posunul ho na voľného Mareka Hovorku, ktorý mal medzi kruhmi výhodnú streleckú pozíciu. V situácii, v ktorej by strieľalo snáď 99 percent hráčov, však nezištne prihral Petrovi Kafkovi, ktorý nemohol nedať. "Už som na to zvyknutý," poznamenal Kafka s úsmevom, ale vzápätí vážnejším tónom dodal: "Máloktorý hráč by to takto nahral. Namiesto toho, aby to napálil brankárovi kamsi do brucha, mi to prihral na istotu a ja som už iba nastavil hokejku. Marek si zaslúži veľkú pochvalu, čo som svojím gestom naznačil aj divákom." Strelec tretieho košického gólu v rámci svojej gólovej radosti pohybom ruky naznačil zloženie pomyselného klobúku. Ten si zaslúžil celý košický tím za výkon proti lídrovi tabuľky. "Sme spokojní s tým, čo sme predviedli. Som rád, že nám zaplnená hala nezväzovala ruky. Nie je to fráza, ale naozaj sme hrali to, čo sme si povedali. Myslím si, že sme odohrali najlepší zápas v sezóne. Divákom sme ukázali, čo vieme. Priblížili sme sa k výbornému výkonu a to je to, čím chceme prilákať divákov na tribúny. Želáme si, aby sa im to vždy páčilo tak, ako v zápase proti Trenčínu," poznamenal Kafka.

Zatiaľ čo Kafka zaznamenal svoj ôsmy gól v sezóne, čím potvrdil povesť strelca, útočník Tomáš Hričina si dvomi gólmi otvoril tohtosezónny gólový účet. Oba jeho presné zásahy prišli v presilových hrách, ktoré doteraz Košičanom nevychádzali úplne ideálne. "Využívanie presiloviek nám haprovalo, ale konečne nám to padlo. Chýbala možno trošku herná pohoda, aj mne osobne. Keď to hráčovi nepadá, tak je stále nervóznejší, ale myslím si, že už nám to bude padať. Skvele sme sa zladili aj s Dávidom Šoltésom," poznamenal Hričina.