Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Hokejový šampionát na Slovensku prekonal návštevnosť spred 8 rokov

Na ilustračnej snímke diváci v Steel Aréne v zápase základnej A-skupiny Slovensko – Dánsko na 83. majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji v Košiciach 21. mája 2019. Foto: TASR – František Iván

Zápasy v košickej Steel aréne a na bratislavskom zimnom štadióne Ondreja Nepelu videlo ešte pred súbojom o 3. miesto a finále viac ako 450-tisíc divákov.

Bratislava 26. mája (TASR) – Divácky záujem o MS v ľadovom hokeji prekonal návštevnosť z roku 2011, keď Slovensko hostilo svetovú elitu prvýkrát. Zápasy v košickej Steel aréne a na bratislavskom zimnom štadióne Ondreja Nepelu videlo ešte pred súbojom o 3. miesto a finále viac ako 450-tisíc divákov. Po dvojici nedeľných súbojov ich počet s určitosťou presiahne 470-tisíc.

"Návštevnosť prekonala naše očakávania. V roku 2011 štadióny v Bratislave a Košiciach navštívilo 406-tisíc hokejových fanúšikov. Súboje v Košiciach videlo v roku 2019 spolu takmer 185-tisíc ľudí, pričom až 9 zápasov bolo vypredaných. V Bratislave si cestu na štadión doteraz našlo takmer 270-tisíc fanúšikov, vypredaných bolo 17 zápasov a tento počet sa po poslednom hracom dni zvýši na 19,“ povedal riaditeľ organizačného výboru 2019 IIHF MS Igor Nemeček.

Vo fanzónach sledovalo stretnutia ďalších viac ako 230-tisíc fanúšikov a prenosy zo zápasov videlo viac ako 1,3 miliardy divákov v 166 krajinách sveta. "Veľmi spokojné odchádzali zo Slovenska jednotlivé tímy, ktoré nám za organizáciu a pobyt na Slovensku adresovali slová vďaky. Maximálnu spokojnosť s našou prácou vyjadrila IIHF a jej prezident René Fasel povedal, že už dlho nezažil tak dobre zorganizovaný svetový hokejový šampionát," doplnil Nemeček.

Na šampionáte sa predstavilo 120 hráčov zo zámorskej NHL, čo je najvyšší počet za uplynulých 5 rokov.