Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

KHL: Hráčmi týždňa Alikin, Jarullin a McMillan

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Martin Baumann

Za najlepšieho brankára siedmeho týždňa základnej časti KHL vyhlásili Alikina, ktorý priviedol v dvoch zápasoch svoj tím k dvom víťazstvám.

Moskva 21. októbra (TASR) - Hráčmi týždňa v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) sa stali brankár Jevgenij Alikin z Amuru Chabarovsk, obranca Albert Jarullin z Ak Bars Kazaň a útočník Brandon McMillan z Dinama Riga. Mená ocenených zverejnil v pondelok oficiálny web nadnárodnej súťaže.

Za najlepšieho brankára siedmeho týždňa základnej časti KHL vyhlásili Alikina, ktorý priviedol v dvoch zápasoch svoj tím k dvom víťazstvám. V nich inkasoval iba raz, dosiahol pritom úspešnosť zásahov 98,48 percenta. V stretnutí proti Severstaľu Čerepovec si udržal čisté konto.

Najlepším obrancom uplynulého týždňa sa stal Jarullin, ktorý v troch zápasoch - z toho dvoch víťazných - nazbieral tri body za gól a dve asistencie. Týždeň zakončil s plusovým bodom, okrem toho rozdal osem bodyčekov a vyslal až osem striel na bránku.

Ocenenie pre najlepšieho útočníka patrí McMillanovi, ktorý slávil s Dinamom Riga dve výhry v troch zápasoch. V nich strelil jeden gól a pridal k nemu šesť asistencií, okrem toho zaznamenal aj jednu plusku. Kanaďan bodoval v každom z troch vystúpení počas týždňa, najviac sa mu vydaril duel proti Traktoru Čeľabinsk, v ktorom zaznamenal bilanciu 1+2.

Najlepším nováčikom týždňa sa stal 20-ročný útočník Sergej Gončaruk, ktorý oslavoval s Torpedom Nižnij Novgorod dve víťazstvá. V zápase proti Dinamu Minsk si pripísal tri body (1+2), čo jeho zatiaľ kariérne maximum v jednom stretnutí. Za týždeň nazbieral aj tri plusky.