Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Klopp vyzdvihol Mourinhovu trénerskú kariéru: Nikto mu nevezme úspechy

Tréner Jürgen Klopp. Foto: TASR/AP

Päťdesiatjedenročný Klopp povedal, že Mourinho aj naďalej ostáva vynikajúcim trénerom a vyzdvihol všetky jeho úspechy a vyhraté tituly počas jeho kariéry.

Londýn 18. decembra (TASR) - Kormidelník anglického futbalového klubu FC Liverpool Jürgen Klopp sa uznanlivo vyjadril o trénerskej kariére Joseho Mourinha aj napriek tomu, že Portugalčan v utorok ukončil svoje pôsobenie na lavičke Manchestru United.

Päťdesiatjedenročný Klopp povedal, že Mourinho aj naďalej ostáva vynikajúcim trénerom a vyzdvihol všetky jeho úspechy a vyhraté tituly počas jeho kariéry. "Je to veľmi súťaživý a ambiciózny človek. Má za sebou neuveriteľné triumfy, ale chápem, že uplynulé mesiace pre neho neboli dobré. Nikto mu však nemôže zobrať úspechy, ktoré dosiahol," citoval portál skysports.com kouča "The Reds".

Päťdesiatpäťročný Mourinho prišiel na Old Trafford v máji 2016. V prvej sezóne vo funkcii doviedol United k víťazstvu v Európskej lige aj anglickom Ligovom pohári. "Červení diabli" postúpili v tomto ročníku do osemfinále Ligy majstrov, kde sa na jar stretnú s Parížom St. Germain, ale nedarí sa im v najvyššej domácej súťaži. V nedeľu utrpeli piatu prehru a za FC Chelsea na štvrtej priečke zaostávajú o jedenásť bodov.