Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Košickí hokejisti splnili svoj cieľ, Bystrica sa chce do Košíc vrátiť

Foto: TASR/František Iván

Podľa slov trénera Milana Staša rozhodli o druhej prehre "baranov" individuálne chyby.

Košice 9. marca (TASR) - Vo štvrťfinálovej sérii play off hokejovej extraligy s Banskou Bystricou sa úradujúci slovenskí majstri z HC Košice ujali vedenia 2:0, no pred domácimi tribúnami sa poriadne natrápili. Dva razy vyhrali najtesnejším rozdielom (4:3 pp a 4:3). Psychická výhoda je teda na ich hokejkách a pod Urpínom by radi pridali tretie víťazstvo.

Ako sa ukazuje, tak silnou zbraňou košického tímu je kolektívny duch a veľká túžba po víťazstve. "V tretej tretine sa ukázala sila mužstva, strelili sme pekné góly a to rozhodlo," opísal najdôležitejšie momenty druhého štvrťfinálového zápasu domáci tréner Miroslav Ihnačák, ktorého teší i vedenie 2:0 v sérii. "Som spokojný,"dodal stručne.

Foto: TASR/František Iván

Košičania chcú vyhrať aj ďalší zápas v B. Bystrici



Košičania nezvládli predovšetkým prostrednú časť hry, ktorú prehrali 0:1 a súper im prakticky nedovolil ideálne zakončiť. Ich nemohúcnosť dokumentovala aj situácia približne v polovici stretnutia, keď hrali presilovú hru a počas nej im "barani" takmer minútu nedovolili siahnuť na puk. To diváci odmenili mohutným piskotom. "Takéto výpadky si už nemôžeme dovoliť. Predovšetkým v poslednej minúte, keď sme v presilovke inkasovali. To sa nemôže stávať, predovšetkým v play off, pretože by sa nám to mohlo vypomstiť. Určite si k tomu niečo povieme," uviedol kapitán tímu Miroslav Zálešák.

Faktom však zostáva, že na postup sú potrebné víťazstvá a tie hráči z metropoly východu získali a využili výhodu domáceho prostredia. "Bystrica je nepríjemný súper, toto je však play off a každý zápas bude ťažký. Vedieme 2:0 na zápasy, teda cieľ sme splnili. Teraz si dva dni oddýchneme a pripravíme sa na nich. Samozrejme, sústredíme sa na najbližší zápas, v ktorom chceme určite vyhrať. Doma budú hrať možno inak, je tam i menšia ľadová plocha a musíme sa na to dobre pripraviť. Myslím si, že to bude viac kontaktný hokej," zamyslel sa Zálešák.

Foto: TASR/Milan Kapusta

Staš verí, že sa Bystričania vrátia na košický ľad

Podľa slov trénera Milana Staša rozhodli o druhej prehre "baranov" individuálne chyby. "Pri druhom vyrovnávajúcom góle súpera, sme urobili hrubú chybu, ktorú budem ukazovať hráčom stále, teda ako sa nemá brániť prečíslenie," skonštatoval Staš, ktorý verí, že sa jeho zverenci ešte vrátia na košický ľad: "Verím, že mužstvo Košíc dokážeme zdolať a určite to budú mať v Banskej Bystrici ťažšie. Taktiež dúfam, že príde množstvo divákov, ktorí nás budú hnať smerom dopredu. V každom prípade sa chceme do Košíc vrátiť."

Počas záverečného dejstva sa hlavný lodivod musel zaobísť bez zraneného Jarma Jokilu, ktorý si narazil prst a z hry odstúpil aj Miroslav Hlinka, z dôvodu zvýšenej teploty. "Aj vďaka týmto aspektom sa nám rozbili prvé dva útoky, takže v tretej tretine to už nebolo ono. Verím, že Jokila bude o dva dni v poriadku a bude rovnako platným hráčom, ako v týchto dvoch stretnutiach," zaželal si košický rodák Staš.

Banskobystričania zanechali v košickej Steel aréne dobrý dojem a vôbec nebolo badať rozdiel v tabuľkovom postavení oboch tímov po základnej časti. "Musím povedať, že druhú tretinu sme odohrali asi najlepšie z oboch duelov. Hrali sme bojovne, obetavo a dodržali to, čo sme si povedali. Musíme sa sústrediť na domáce zápasy, ukázať fanúšikom, že vieme hrať hokej a rovnako musíme dať do toho srdce ako i bojovať," uzavrel Jabrocký, ktorý zaznamenal proti Košiciam v oboch stretnutiach po jednom góle.