Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

LIGA MAJSTROV: Atletico vyhralo nad Juventusom, City zdolalo Schalke

Hráč Juventusu Cristiano Ronaldo leží na trávniku v 1. zápase osemfinále Ligy majstrov Atlético Madrid - Juventus Turín na štadióne v Madride 20. februára 2019. Foto: TASR/AP

Juventusom prehral 0:2, Schalke 2:3.

Bratislava 20. februára (TASR) - Futbalisti Atletica Madrid zvíťazili v stredajšom prvom osemfinálovom súboji Ligy majstrov 2018/19 na domácom štadióne nad Juventusom Turín 2:0. V druhom zápase večera prehrali hráči Schalke 04 Gelsenkirchen s Manchestrom City 2:3. Hostia otočili skóre stretnutia napriek početnej nevýhode, keď v 68. minúte videl červenú kartu stopér Nicolas Otamendi. Odvety sú na programe v utorok 12. marca.

Prvú strelu na bránku Atletica vyslal v 9. minúte z priameho kopu hosťujúci Ronaldo, jeho "delovku" pod brvno približne z 30 metrov však brankár Oblak vyrazil na roh. Do hlavičkového zakončenia sa dostali Bonucci a Mandzukič, medzi tri žrde ale nenamierili. V 27. minúte fauloval hosťujúci De Sciglio na hranici šestnástky Costu, s tvrdou strelou Griezmanna z následného priameho kopu si poradil Szczesny. Hlavný rozhodca ukázal najskôr na biely bod, po porade s videorozhodcom svoj verdikt zmenil. Úvodná desaťminútovka druhého dejstva patrila zverencom Diega Simeoneho, no Costa nepremenil svoj samostatný únik a Griezmann namieril iba do brvna, na ktoré loptu končekmi prstov vytlačil Szczesny. Domácim sa podarilo skórovať v 70. minúte, keď sa presadil striedajúci Morata. Tešili sa však predčasne, pretože do hry opäť vstúpil systém VAR, ktorý rozhodol o zrušení gólu pre Moratov faul na Chielliniho. Regulárny gól Atletico strelilo až v 78. minúte, keď sa po rohovom kope presadil stopér Gimenez. O päť minút skóroval aj druhý stopér domácich Godin a stanovil konečný výsledok na 2:0. V úplnom závere mohli ešte hostia znížiť, no Oblak bol po Bernardeschiho strele na svojom mieste a Ronaldo hlavičkoval v záklone iba nad.

Kanonier Manchestru City Agüero mohol otvoriť skóre už v 7. minúte duelu na pôde Schalke, no jeho presnú hlavičku domáci brankár Fährmann s námahou vytlačil nad brvno. Argentínčanovi sa to podarilo v 18. minúte, keď po chybe domáceho brankára využil nezištnú prihrávku Davida Silvu. Hostia mali zápas pod kontrolou, no boli to paradoxne hráči Schalke, ktorí prekvapujúco otočili skóre. Po ruke Otamendiho a faule Fernandinha sa hlavný rozhodca dvakrát poradil s videorozhodcom a domácim prisúdil dve penalty, ktoré v 38. a 45. minúte premenil Bentaleb. Hráči City sa hneď po zmene strán vrhli do útoku, loptu mali na svojich kopačkách, dlho sa však nevedeli dostať do výraznejšej šance. Veľká komplikácia pre favorizovaných hostí nastala v 68. minúte, keď musel ihrisko opustiť po druhej žltej karte Otamendi. Hosťom sa ale podarilo napriek početnej nevýhodne zvíťaziť, keď najskôr v 85. minúte strelou z priameho kopu vyrovnal striedajúci Sane a víťazný gól dal v 90. minúte Sterling.

Uruguajčania posadili Atletico na koňa, Allegri: Ešte nie sme mŕtvi


Futbalisti Atletica Madrid si v úvodnom osemfinálovom zápase Ligy majstrov 2018/19 poradili s Juventusom Turín 2:0 a tento výsledok ich pred odvetou na pôde talianskeho šampióna stavia do veľmi nádejnej pozície. O výhre zverencov Diega Simeoneho rozhodli presné zásahy uruguajských stopérov Jose Mariu Gimeneza a Diega Godina, ktoré padli v záverečnej štvrťhodine.

"Ešte nie sme vo štvrťfinále. Je pred nami odveta, ktorá nebude ľahká. Veľmi ma však teší spôsob, akým sme sa dopracovali k víťazstvu nad skutočne silným súperom. Páčil sa mi pokoj, ktorý z mužstva vyžaroval s pribúdajúcimi minútami. Nepochyboval som, že strelíme minimálne jeden gól. Nakoniec sú dva a okrem toho sme udržali čisté konto, čo je vynikajúce," nadchýnal sa Simeone.

Jeho ekipu ženie vpred veľký sen - prebojovať sa do finále súťaže, ktoré sa uskutoční 1. júna v domovskom stánku Atletica Wanda Metropolitano. "Nebudem klamať, že v šatni o tom nepadla zmienka, ale táto méta je ešte ďaleko. Ideme od zápasu k zápasu," dodal Simeone. Argentínsky búrlivák bol v polčasovej prestávke pokojný, snažil sa skôr povzbudiť svoj tím. "Povedal nám, aby sme naďalej hrali našu hru. Úvodná 45-minútovka bola z našej strany veľmi dobrá, chýbal jej len gól. Vedeli sme, že keď vytrváme, dočkáme sa odmeny. Podarilo sa nám to, zdolali sme jedného z favoritov celej súťaže, ale ešte nás čaká náročná odveta," citovala Godina stránka uefa.com.

Hostia pricestovali do Madridu s túžbou utvoriť si do odvety dobrú východiskovú pozíciu. To sa im však nepodarilo, hoci v držaní lopty i celkovom počte streleckých pokusov prevýšili domáci tím. "Našťastie sme nedostali tretí gól, ktorý by bol zdrvujúci. Takto sa dá s výsledkom niečo urobiť. Ešte nie sme mŕtvi. Musíme na túto prehru rýchlo zabudnúť a doma hrať lepšie. Vlani sme doma podľahli Realu Madrid 0:3 a každý nás odpisoval, no vonku sme dokázali zmazať manko a vypadli sme až po Ronaldovom góle z jedenástky v nadstavenom čase," pripomenul kormidelník suverénneho lídra najvyššej talianskej súťaže Massimiliano Allegri.

Kouč "Juve" zároveň priznal, že Atletico jeho hráčom otrávilo zápas: "Neboli sme prví ani poslední. Pomalé tempo nám nevyhovuje a okrem toho každá strata lopty bola voda na ich mlyn. Myslím si však, že odveta bude mať iný priebeh."

Guardiola po obrate: Ukázali sme ohromnú vôľu


Futbalisti Manchestru City mali v stredajšom prvom osemfinálovom súboji Ligy majstrov 2018/2019 proti Schalke 04 Gelsenkirchen namále. Prehrávali 1:2 a od 68. minúty hrali bez vylúčeného argentínskeho stopéra Nicolasa Otamendiho, ktorý sa porúčal po dvoch žltých varovaniach. V 85. minúte však umlčal domáce publikum bývalý hráč Schalke Leroy Sane, ktorý z priameho kopu ukážkovo poslal loptu do siete. V 90. minúte dokonal obrat úradujúceho anglického šampióna Raheem Sterling, ktorý stanovil na konečných 2:3.

City sa ujalo vedenia v 18. minúte po chybe domáceho brankára, keď Sergio Agüero využil nezištnú prihrávku Davida Silvu. Hostia mali zápas pod kontrolou, no boli to hráči Schalke, ktorí prekvapujúco otočili skóre. Po ruke Otamendiho a faule Fernandinha sa hlavný rozhodca dvakrát poradil s videorozhodcom a domácim prisúdil dve penalty, ktoré v 38. a 45. minúte premenil Nabil Bentaleb. "Mohli ste vidieť, že sa nikdy nevzdávame. Ukázali sme obrovskú túžbu otočiť nepriaznivý výsledok. Z gólu mám radosť, na druhej strane však pociťujem smútok, že som ho strelil bývalému klubu. Ale taký je futbalový život, súpera si nevyberáte a vždy hráte naplno," poznamenal Sane, ktorý prestúpil zo Schalke do City v roku 2016.

"Darovali sme im dve jedenástky a červenú kartu, to sa v tejto súťaži nezvykne vyplácať. Našťastie sme v závere stretnutia ukázali ohromnú vôľu. S víťazstvom 3:2 musíme byť nanajvýš spokojní," pridal svoj názor kormidelník "Citizens" Pep Guardiola, ktorý sa vyjadril aj k dvom verdiktom VAR: "Myslím si, že to v oboch prípadoch boli regulárne jedenástky. Verím systému VAR. Niekedy vyvoláva pochybnosti a polemiku, ale to neboli tieto dva prípady."

V tábore nemeckého osemfinalistu nehádžu pred odvetou, ktorá je na programe 12. marca, flintu do žita. "Spravili sme tri chyby a tie súper potrestal. Do 85. minúty sme však plnili náš plán. O tri týždne to bude zápas z kategórie tých, ktoré milujeme. Radi čelíme výzvam. Sme v nevýhode, ale musíme veriť a dať zo seba 200 percent. Uvidíme, na čo to bude stačiť," citovala stránka uefa.com stredopoliara a autora oboch gólov Schalke Nabila Bentaleba.

1. zápasy osemfinále Ligy majstrov 2018/19:


Atletico Madrid - Juventus Turín 2:0 (0:0)
Góly:
78. Gimenez, 83. Godin, ŽK: Costa, Thomas, Griezmann - Sandro, rozhodoval: Zwayer (Nem.)

Atletico: Oblak - Juanfran, Gimenez, Godin, Luis - Koke (67. Correa), Thomas (61. Lemar), Rodri, Niguez - Griezmann, Costa (58. Morata)
Juventus: Szczesny - De Sciglio, Bonucci, Chiellini, Sandro - Bentancur, Pjanič (72. Can), Matuidi (84. Cancelo) - Dybala (80. Bernardeschi) - Mandžukič, Ronaldo

Schalke 04 Gelsenkirchen - Manchester City 2:3 (2:1)
Góly:
38. a 45. Bentaleb (oba z 11 m) - 18. Agüero, 85. Sane, 90. Sterling, ŽK: Uth, S. Sane, Burgstaller - Otamendi, Fernandinho, Ederson, ČK: 68. Otamendi (City), rozhodoval: Del Cerro (Šp.)

Schalke: Fährmann - Caligiuri, Bruma, S. Sane, Nastasič, Oczipka - Serdar, Bentaleb, McKennie (77. Skrzybki) - Uth (88. Harit), Mendyl (65. Burgstaller)
Man. City: Ederson - Walker, Fernandinho, Otamendi, Laporte - De Bruyne (87. Zinčenko), Gündogan, D. Silva (70. Kompany) - Sterling, Agüero (78. L. Sane), B. Silva