Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Šport

Liverpool opäť zaváhal, s West Hamom remizoval 2:2

Mohamed Salah z Liverpoolu, vľavo, ide s loptou, ktorú vyzval Edson Alvarez z West Hamu počas futbalového zápasu anglickej Premier League medzi West Ham United a Liverpoolom na londýnskom štadióne v Londýne, v sobotu 27. apríla 2024. Foto: TASR/AP

Liverpool zvíťazil v uplynulých piatich ligových dueloch len raz, na konte má remízu s Manchestrom United (2:2) a prehry s Crystal Palace (0:1) i Evertonom (0:2).

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Londýn 27. apríla (TASR) - Futbalisti FC Liverpool opäť zakopli v boji o majstrovskú trofej v anglickej Premier League. V sobotnom dueli 35. kola remizovali s West Hamom 2:2 a v tabuľke figurujú na treťom mieste so 75 bodmi. Na vedúci Arsenal, ktorý má zápas k dobru, strácajú dva body. Obhajcovia titulu z Manchestru City sú druhí so 76 bodmi. Oproti "The Reds" však odohrali o dve stretnutia menej.

Liverpool sa napriek územnej i streleckej prevahe v prvom polčase nevedel presadiť, do vedenia išli "kladivári" vďaka zásahu Jarroda Bowena. Po zmene strán vyrovnal Andrew Robertson a po vlastnom góle Alphonsea Areolu v 65. minúte viedli zverenci trénera Jürgena Kloppa. Deľbu bodov zariadil v 77. minúte Michail Antonio. Liverpool zvíťazil v uplynulých piatich ligových dueloch len raz, na konte má remízu s Manchestrom United (2:2) a prehry s Crystal Palace (0:1) i Evertonom (0:2).

Súboj o šiestu priečku tabuľky zostáva otvorený, keďže Manchester United remizoval s Burnley 1:1. Zverenci trénera Erika ten Haga išli do vedenia v 79. minúte, keď sa po chybe v rozohrávke hostí presadil Brazílčan Antony, v drese hostí však o pár minút premenil pokutový kop Zeki Amdouni.

Na siedmom mieste figurujú o bod za Manchestrom hráči Newcastlu United, ktorí zdolali posledný Sheffield vysoko 5:1. Dvoma gólmi k tomu prispel švédsky útočník Alexander Isak. V základnej zostave "strák" opäť nastúpil slovenský brankár Martin Dúbravka, ktorý zaskakuje za zraneného Nicka Popea. Sheffield definitívne zostúpil do druhej ligy.

Brankár Marek Rodák v drese Fulhamu opäť sedel na lavičke náhradníkov, v prebiehajúcej sezóne neštartoval ani v jednom ligovom stretnutí. Jeho spoluhráči remizovali s Crystal Palace 1:1. Nováčik z Lutonu podľahol Wolverhamptonu 1:2. Everton zdolal Brentford 1:0 gólom Idrissu Gueyeho.

Premier League - 35. kolo:



West Ham United - FC Liverpool 2:2 (1:0)

Góly: 43. Bowen, 77. Antonio - 48. Robertson, 65. Areola (vl.)


FC Fulham - Crystal Palace 1:1 (0:0)

Góly: Muniz - 87. Schlupp

/M. Rodák sedel na lavičke náhradníkov/


Manchester United - FC Burnley 1:1 (0:0)

Góly: 79. Antony - 87. Amdouni (z 11 m)


Newcastle United - Sheffield United 5:1 (1:1)

Góly: 26. a 61. Isak, 54. Guimaraes, 65. Osborn (vl.), 72. Wilson - 5. Ahmedhodžič

/M. Dúbravka odohral celý zápas/


Wolverhampton Wanderers - Luton Town 2:1 (1:0)

Góly: 39. Hwang, 50. Toti - 81. Morris


FC Everton - FC Brentford 1:0 (0:0)

Gól: 60. Gueye


Liverpool opäť nedokázal zvíťaziť, Klopp: "O titule nepremýšľam"


Futbalisti Liverpoolu nezvládajú záver sezóny. V Európskej lige vypadli vo štvrťfinále s Atalantou Bergamo a v Premier League si v uplynulých piatich dueloch pripísali na konto iba päť bodov, keď v sobotnom zápase 35. kola remizovali na ihrisku West Hamu 2:2. Pred nedeľou mali na čelo najvyššej anglickej súťaže stratu iba dvoch bodov, no Manchester City o bod pred nimi mal dva zápasy k dobru a vedúci Arsenal jeden duel k dobru.

"The Reds" prehrali v Londýne prvý polčas, no v 65. minúte sa po rohovom kope odrazila lopta od brankára "kladivárov" Alphonsea Areolu do siete a za stavu 2:1 sa zdalo, že Liverpool smeruje za ziskom troch bodov. Lenže v 77. minúte Michail Antonio hlavičkou vyrovnal a prehĺbil výsledkovú mizériu zverencov Jürgena Kloppa. Tréner Liverpoolu posadil na lavičku kanoniera Mohameda Salaha a keď ho v 79. minúte poslal na trávnik, ešte pred striedaním sa medzi oboma strhla intenzívna slovná výmena.

Obaja aktéri sa po stretnutí odmietli ku konfliktu vrátiť, Egypťan iba pred novinármi odmerane vyhlásil, že ak by prehovoril, tak by chrlil oheň. Klopp nenasadil Salaha do základu druhýkrát z predchádzajúcich troch stretnutí. "Odohrali sme štyri zápasy v priebehu desiatich dní. Poznáte trénera, ktorý by toto absolvoval s rovnakou zostavou? Možno niekto v budúcej generácii, ale ja nie. Snažím sa robiť to, čo považujem za správne," vysvetlil Klopp podľa klubovej webstránky.

Remíza nemeckému koučovi nepriniesla radosť, no svojich zverencov nekritizoval. "Odohrali sme dobrý zápas, kontrolovali ho, hrali intenzívne. Ak si dnes niekto zaslúžil zvíťaziť, tak Liverpool, lenže o tom futbal nie je. Máme bod, čo pre nás nie je dosť, ale už to nezmeníme. O titule nepremýšľam. Skrátka potrebujeme zvíťaziť v ďalších zápasoch a uvidíme, ako to dopadne," povedal Klopp tri kolá pred koncom sezóny.

Newcastle aj s Martinom Dúbravkom v bráne zvíťazil 5:1 a poslal Sheffield United späť do druhej ligy. "Neboli sme skrátka dosť dobrí. Od úvodu sezóny bola pre nás liga príliš ťažká," priznal kouč "čepelí" Chris Wilder pre BBC.

Boj o Ligu majstrov si skomplikovala Aston Villa, ktorá proti Chelsea neudržala dvojgólový náskok a remizovala 2:2. "Modrí" mohli aj vyhrať, no v úplnom závere neplatil gól Axela Disasiho pre faul, o ktorý sa postaral Benoit Badiashile. Priamo na trávniku rozhodca nedovolený zákrok nezapískal, no verdikt padol po impulze od videorozhodcu, čo nahnevalo trénera Londýnčanov Mauricia Pochettina. "Toto poškodzuje Premier League a anglický futbal. Ak chceme byť najlepšou ligou sveta, mali by sme garantovať atraktívne momenty a platiť by malo to, čo je na ihrisku vidno," zdôraznil Argentínčan podľa AFP.