Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

LM: Messi uťal nádeje Manchestru, Solskjaer: Je najlepší na svete

Hráč Barcelony Lionel Messi oslavuje druhý gól do bránky Manchesteru United v 2. zápase štvrťfinále Ligy majstrov FC Barcelona - Manchester United na štadióne v Barcelone 16. apríla 2019. Foto: TASR/AP

Messi strelil v LM už góly číslo 109 a 110, v tomto ročníku deviaty a desiaty. V Manchestri sa v prvom zápase po skorom údere do nosa od Chrisa Smallinga nepresadil, ale teraz žiaril.

Barcelona 17. apríla (TASR) - Španielsky majster FC Barcelona potvrdil pozíciu favorita a postúpil do semifinále futbalovej Ligy majstrov 2018/2019. V utorňajšej štvrťfinálovej odvete na Camp Nou zvíťazil 3:0 nad Manchestrom United a potvrdil výhru 1:0 z Old Trafford. Dvoma gólmi sa prezentoval argentínsky útočník Lionel Messi, skóre spečatil utešenou strelou Brazílčan Philippe Coutinho.

MUFC síce mohol hneď v prvej minúte po peknej kombinačnej akcii zmazať manko, ale Marcus Rashford trafil iba brvno domácej bránky. A tak opäť raz prišli veľké chvíle Messiho, ktorý v 16. a 20. minúte strelil dva góly. Pri prvom skvele prenikol cez obranu hostí, keď využil stratu lopty Ashleyho Younga, ďalšiemu súperovi nasadil jasličky a zo streleckej pozície ľavačkou technicky upratal loptu k pravej žrdi bezmocného brankára Davida de Geu. O štyri minúty Messi vystrelil a veľkej chyby sa dopustil De Gea, ktorému lopta pod telom prešla do siete. Keď po hodine hry Coutinho nádhernou strelou do ľavého horného rohu dal na 3:0, už bolo rozhodnuté. "Červeným diablom" sa nepodaril obrat ako v osemfinále proti Parížu St. Germain, keď po domácej prehre 0:2 dobyli Park Princov 3:1.

"Na začiatku sme mali 5 veľmi nepríjemných minút, pretože súper vstúpil skvele do úvodu duelu. Potom tam bolo ďalších 85 minút, v ktorých sme naozaj neboli zlí. Máme veľkú radosť, už dlho sme neboli v semifinále. A radi by sme teraz išli až do finále. Vieme však, že každých 5 zlých minút vás hocikedy môže z LM vyradiť," zhodnotil pre uefa.com tréner Kataláncov Ernesto Valverde a na margo Messiho dodal: "Messi nás vždy dokáže dostať z problémov. Hrá skvelý futbal a jeho góly zmenili priebeh zápasu, ktorý sa mohol vyvíjať ináč. Mal aj šťastie, ale to patrí k tomu. Ja sa však súperom ospravedlňovať nebudem za to, že oni Messiho nemajú a my áno."

Messi strelil v LM už góly číslo 109 a 110, v tomto ročníku deviaty a desiaty. V Manchestri sa v prvom zápase po skorom údere do nosa od Chrisa Smallinga nepresadil, ale teraz žiaril. Na Portugalčana Cristiana Ronalda má manko, ten má na konte 126 presných zásahov v LM, no v tejto sezóne už ďalšie nepridá, keďže Juventus Turín vypadol s Ajaxom Amsterdam. "Toto je náš skvelý obraz. Toto sme my. Pri prvom góle som mal šťastie, pretože som vystrelil silno a trafil som to úplne presne k žrdi. Pri druhom góle som mal ešte viac šťastia. Najdôležitejšie je, že sme splnili náš cieľ a priblížili sme sa k titulu," citovala agentúra AP Messiho, ktorý má v tejto sezóne na konte 45 gólov v 42 súťažných zápasoch.

Nórsky tréner MUFC Ole Gunnar Solskjaer si po prehre povzdychol: "Už to hovorím dlho, ešte istý čas potrvá, kým sa dostaneme na úroveň Barcelony a podobných klubov. Nedá sa to zo dňa na deň. Zaberie to pár rokov a vyžiada si to obrovské úsilie. Messi a Cristiano Ronaldo sú už dekádu najlepší hráči sveta. A Messi ukázal, prečo si toto my všetci myslíme a prečo má na konte toľko trofejí. Ak mu dáte len trochu priestoru a čas na prácu s loptou, utvorí si šance a dá góly. My sme začali dobre a pomyslel som si, že by sme tu niečo mohli uhrať. Potom však dal Messi dva góly za štyri minúty a to je ten rozdiel."