Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Majstrami Slovenska v bezmotorovom lietaní sú J. Kožár a V. Kubovčík

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Majstrovstvá Slovenska boli zároveň predzávodom budúcoročných majstrovstiev Európy, ktoré bude rovnako hostiť prievidzský aeroklub.

Prievidza 22. júna (TASR) - Víťazmi 61. ročníka Majstrovstiev Slovenska v bezmotorovom lietaní sú za klubovú triedu Jozef Kožár z martinského aeroklubu a za voľnú triedu Viliam Kubovčík z Popradu. Majsterkou Slovenska sa stala Antonia Sulirová z SK Mlynica. Víťazov súťaže, ktorú hostil Aeroklub Prievidza od 10. júna, vyhlásili v piatok v priestoroch prievidzského letiska.

Majstrovstvá Slovenska boli zároveň "predzávodom" budúcoročných majstrovstiev Európy, ktoré bude rovnako hostiť prievidzský aeroklub. V klubovej triede v "predzávode" obsadil prvé miesto Jozef Kožár, vo voľnej triede Petr Krejčiřík z Aeroklubu Hranice v Českej republike.

V dvoch triedach súťažilo 46 pilotov, ktorí absolvovali deväť disciplín. "Som veľmi spokojný, lebo z 12 možných letových dní sa ich letelo deväť napriek vrtkavému počasiu. V rámci bezpečnosti bolo všetko v poriadku, neboli z toho žiadne parašutistické 'závody', nikto sa nezranil," zhodnotil riaditeľ súťaže Jozef Šnirc.

Piloti sa podľa neho v rámci súťaže pozreli po celom Slovensku, do Čiech, Maďarska aj Poľska. "Tieto preteky boli zároveň kvalifikáciou pre reprezentáciu Slovenskej republiky, ktorej členovia budú na budúci rok súťažiť na majstrovstvách Európy práve tu v Prievidzi," dodal.