Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Majstrami SR volejbalisti Nemec s Pokopcom a Dubovcová so Štrbovou

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

V mužskej aj ženskej kategórii štartovalo dvanásť párov.

Senec 26. augusta (TASR) - Najvyššie nasadené páry Natália Dubovcová s Andreou Štrbovou a Ľuboš Nemec s Patrikom Pokopcom obhájili tituly majstrov Slovenska v plážovom volejbale. Triumfovali na víkendovom finálovom turnaji národnej CUC Beach Tour 2018 v Senci.

"Dubovcová, ktorá je absolútna líderka v počte slovenských titulov, v Senci vybojovala svoj celkovo ôsmy primát. Štrbová, Ľ. Nemec aj Pokopec majú na konte zhodne dve prvenstvá," informoval internetový portál svf.sk.

V mužskej aj ženskej kategórii štartovalo dvanásť párov.

Muži:

finále:
Ľuboš Nemec, Patrik Pokopec - Igor Horváth, Michal Kollár 2:1 (14, -21, 11)

o 3. miesto: Michal Hovorka, Ján Namešanský - Tomáš Halanda, Tomáš Patúc 2:0 (15, 18)

semifinále: Ľuboš Nemec, Patrik Pokopec - Michal Hovorka, Ján Namešanský 2:0 (15, 16), Tomáš Halanda, Tomáš Patúc - Igor Horváth, Michal Kollár 0:2 (-21, -13)

Ženy:

finále:
Natália Dubovcová, Andrea Štrbová - Ľubica Šipošová, Lucia Behúnová 2:1 (-17, 7, 7)

o 3. miesto: Eva Eleková, Lucia Zaťková-Čižmárová - Silvia Poszmiková, Dominika Nestarcová 0:2 (-17, -19)

semifinále:

Natália Dubovcová, Andrea Štrbová - Eva Eleková, Lucia Zaťková-Čižmárová 2:0 (0, 0) - bez boja, Eleková a Zaťková-Čižmárová nenastúpili, Silvia Poszmiková, Dominika Nestarcová - Ľubica Šipošová, Lucia Behúnová 0:2 (-19, -13)

Hlasy víťazov (zdroj: SVF):

Natália Dubovcová:
"Tento rok to bolo trochu špeciálne, zahrali sme si dva tajbrejky, no aspoň to bolo napínavé. V prvom finálovom sete sme sa ťažšie dostávali do tempa, keďže sme patrili k nasadeným párom, hrali sme menej zápasov ako iné dvojice. Súperky nám skrečovali semifinále a finále bolo pre nás prvým zápasom dňa. Chvíľku nám trvalo dostať sa do tempa, potom však prišli dva jednoznačne vyhraté sety, v ktorých sme ukázali, čo vieme. Finálový turnaj išiel kvalitou výrazne nahor. Bola som prekvapená, aké boli niektoré zápasy tesné, baby sa veľmi snažia. V septembri sa začne olympijský kvalifikačný cyklus, na nás čakajú začiatkom októbra ešte dva turnaje v Číne. Pokúsime sa priniesť domov čo najviac bodov."

Andrea Štrbová: "Je to pekná bodka za touto časťou sezóny, je krásne vystúpiť na pódium pred domácim publikom. Samozrejme, aj vietor robil svoje. Hrám vo vetre predsa iba druhý rok, trochu s ním ešte občas bojujem. V druhom a treťom sete sme však ukázali, že nejakú tú kontrolu máme a zvládli sme to."

Ľuboš Nemec: "Finále sme viac-menej mali pod kontrolou, s výnimkou momentov, keď sme sa dostali pod tlak toho, že už to môžeme ukončiť. Napokon sme sa vrátili k našej hre a zvládli sme to. Teraz sa obaja vrátime do haly, do našich klubov. V budúcej sezóne by sme v beachvolejbale chceli absolvovať viac medzinárodných turnajov. Uvidíme, ako to pôjde."

Patrik Pokopec: "Až na finálový zápas sme turnajom postupovali pomerne jednoznačne, čo ma trochu prekvapilo - také jednoznačné výsledky. Vo finále nás Igor a Michal potrápili a som rád, že sme to zvládli. Po dlhšom čase sa v mužskej kategórii obhájil titul, tlak okolia bol pomerne veľký, nebolo to jednoduché. Minulý víkend sme získali bronz na stredoeurópskom šampionáte MEVZA, o deň neskôr sme vyhrali turnaj na Draždiaku v Bratislave a teraz titul, takže na záver sezóny celkom dobrá forma."