Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Šport

Marchessault hrdinom Vegas, Cassidy: Vždy je pripravený rozhodnúť

Pravé krídlo Vegas Golden Knights Jonathan Marchessault (vľavo) oslavuje s Ivanom Barbashevom (49) a spoluhráčmi po strelení gólu v druhej tretine v zápase hokejovej NHL proti Seattle Kraken v utorok 12. marca 2024 v Seattli. Foto: TASR/AP

Tridsaťtriročný Marchessault má už teraz na konte kariérové maximum v počte gólov v jednej sezóne, dal ich 39.

New York 26. marca (TASR) - Hokejisti Vegas Golden Knight urobili v noci na utorok dôležitý krok k postupu do play off. Na ľade St. Louis, priameho konkurenta v boji o vyraďovačku, vyhrali obhajcovia titulu 2:1 po predĺžení a na poslednej postupovej priečke v Západnej konferencí majú pred svojím súperom už päťbodový náskok.

Hrdinom večera sa stal útočník hostí Jonathan Marchessault, ktorý v predĺžení zaznamenal víťazný zásah. "On je presne typ hráča, ktorý dokáže dať takéto 'veľké' góly. Je jedno, či mal skvelý, priemerný alebo zlý zápas. Vždy je pripravený rozhodnúť ho v kľúčovom okamihu," povedal o ňom tréner Bruce Cassidy pre oficiálnu stránku súťaže.

Bluesmani mali v nadstavení šancu rozhodnúť už po 30 sekundách, no brankár hostí Logan Thompson zneškodnil trestné strieľanie Pavla Bučneviča, ktorého predtým v úniku fauloval Noah Hanifin. Thompson tak ako prvý brankár v krátkej histórii klubu chytil trestné strieľanie v predĺžení. O ďalších 19 sekúnd si Marchessault vykorčuľoval spoza bránky a prudkou strelou k ľavej žrdi rozhodol o triumfe hostí. "O túto jednu strelu sme boli lepší," vyhlásil kouč Vegas. "Bolo pre nás veľmi dôležité vyhrať. Na začiatku sezóny možno predĺženie až tak neprežívame, teraz sme však chceli urobiť maximum, aby sme z toho vydolovali bod navyše," zdôraznil Cassidy.

Tridsaťtriročný Marchessault má už teraz na konte kariérové maximum v počte gólov v jednej sezóne, dal ich 39. Doteraz nastrieľal v jednom ročníku najviac 30 (v drese Floridy 2016/17 a v drese Vegas 2021/22). V 71 zápasoch má na konte spolu 61 bodov (39+22). Golden Knights úspešne odštartovali štvorzápasový trip na klziskách súperov, ešte ich na ňom čakajú Nashville Predators, Winnipeg Jets a Minnesota Wild.