Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Maročania nastúpia na zápas proti Portugalsku s nožom na krku

Portugalský hráč Cristiano Ronaldo. Foto: TASR/AP

Duel s výkopom o 14.00 SELČ povedie americký rozhodca Mark Geiger.

Moskva 20. júna (TASR) - Futbalisti Maroka nastúpia v stredajšom zápase B-skupiny MS proti Portugalsku s nožom na krku. Pokiaľ chcú zostať v hre o postup do osemfinále, musia úradujúcim majstrom Európy vziať minimálne bod, v prípade prehry sa ich účinkovanie skončí už v úvodnej fáze šampionátu. Africký tím sa po prvom zápase dostal do neľahkej úlohy po smoliarskej prehre 0:1 s Iránom, keď mu remízu vyfúkol z rúk vlastný gól Aziza Bouhaddouza v nadstavenom čase.

Portugalčania remizovali s veľkým rivalom z Iberského polostrova Španielskom 3:3, hetrikom sa v ich drese blysol Cristiano Ronaldo. "Hrať po boku Cristiana je sen. Je najlepší hráč na svete. S ním na ihrisku idú veci ľahšie," vyhlásil Ronaldov spoluhráč Andre Silva, ktorý sa proti Španielsku dostal na ihrisko v 80. minúte.

Útočník milánskeho AC súhlasí, že jeho tím je proti Maroku favorit, veľký význam však tomu nepripisuje. "Nebude to ľahký zápas, aj keď si myslím, že sme silnejší. Poznáme hráčov súpera, väčšina z nich sa narodila v Európe, ich taktické myslenie je na vysokej úrovni. Svedčí o tom aj fakt, že v kvalifikácii nedostali Maročania ani jeden gól. My si však veríme. Nájdeme cestu, ako prekonať ich defenzívu. Musíme ukázať kolektívnu silu a individuálnu kvalitu," dodal Silva.

Ronaldova bilancia v národnom tíme udivuje, v 151 medzištátnych zápasoch nastrieľal 84 gólov. Práve útočníka Realu Madrid považujú v tábore marockého tímu za najväčšiu zbraň. "Ronaldo je len jeden, pre mňa je to najlepší futbalista na svete. Pokúsime sa mu znepríjemniť zápas, ale nesmieme sústrediť pozornosť výlučne na neho. Bolo by klamlivé myslieť si, že Portugalsko je len o Ronaldovi. Súper má veľa ďalších šikovných hráčov," povedal francúzsky kouč Herve Renard, ktorý si tlak na svoje mužstvo príliš nepripúšťa.

"Je jasné, že keď prehráte prvý zápas na šampionáte, nie ste práve v komfortnej pozícii. Nesmieme však podľahnúť panike. Favoriti skupiny sú jasní - Španielsko a Portugalsko. Pokúsime sa prekvapiť ich a zamiešať postupové karty, ale dôležité je, aby hráči nastúpili do týchto zápasov s čistými hlavami." Portugalsko sa s Marokom doteraz stretlo raz, na MS 1986 uspel africký tím 3:1.

Duel s výkopom o 14.00 SELČ povedie americký rozhodca Mark Geiger, v priamom prenose ho bude vysielať RTVS na Dvojke. Hrá sa v moskovských Lužnikách.

B-skupina, 2. kolo:



PORTUGALSKO - MAROKO, streda 20. júna, 14.00 SELČ, Moskva (Lužniki)

hlavný rozhodca: Mark Geiger (USA)

predpokladané zostavy:

Portugalsko: Patricio - Cedric, Pepe, Fonte, Guerreiro - William, Moutinho - B. Silva, Guedes, B. Fernandes - Ronaldo

Maroko: El Kajoui - Hakimi, Benatia, Saiss - Boussoufa, Ziyech, El Ahmadi, Harit - S. Amrabat, El Kaabi, Belhanda



Tabuľka B-skupiny:

1. Irán 1 1 0 0 1:0 3

2. Portugalsko 1 0 1 0 3:3 1

Španielsko 1 0 1 0 3:3 1

4. Maroko 1 0 0 1 0:1 0