Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Martin sa teší na premiéru, podpisoval daviscupový dotazník

Na snímke Andrej Martin Foto: TASR/František Iván

Podľa slov generálneho sekretára Slovenského tenisového zväzu Igora Mošku hala Premier ešte nie je kompletne pripravená na zápas.

Kremenčuk 30. januára (TASR) - Vo štvrtok o 13.00 SEČ je v Kremenčuku na programe žreb stretnutia 1. kola 1. skupiny euro-africkej zóny Davisovho pohára tenisových družstiev medzi domácou Ukrajinou a Slovenskom. V stredu večer absolvovali oba tímy slávnostný banket v hoteli Ontario.

Podľa slov generálneho sekretára Slovenského tenisového zväzu Igora Mošku hala Premier ešte nie je kompletne pripravená na zápas. "Bannery, čo budú lemovať dvorec, dorazili oneskorene, vraj ich zdržali na colnici. V našom tábore je pohoda, hráči kvalitne trénujú. Nováčik Andrej Martin už podpisoval špeciálny daviscupový dotazník, ktorý sa dáva debutantom. Andrej sa teší na premiéru," povedal Moška pre oficiálnu stránku Slovenského tenisového zväzu.

Ako šéfovi slovenskej výpravy prezradil Sergij Stachovskij, ktorý roky trénoval v Bratislave, pôvodne sa stretnutie malo hrať v Kyjeve. „Federácia však nemala dosť finančných prostriedkov na veľkú halu, a preto vraj zvolila Kremenčuk. V hale bude 500 miest, organizátori predpokladajú, že sa zaplnia," dodal Moška. Podľa jeho slov má v tréningoch domáca jednotka Alexandr Dolgopolov výsadné postavenie. „Trénuje osobitne, ostatní Ukrajinci trénujú spolu. Pre vývoj stretnutia bude kľúčový prvý deň."