Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Michalovce podľa Valacha nič meniť nebudú, Kašlík: Dajú sa poraziť

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Michalovce majú ešte tri pokusy na to, aby štvrťfinálovú sériu dotiahli do víťazného konca. Zvolenčania sú v odlišnej situácii.

Zvolen 26. marca (TASR) – Hokejisti Michaloviec nevyužili v pondelok na ľade Zvolena prvú možnosť ukončiť štvrťfinálovú sériu play off Tipos extraligy. Tím spod Pustého hradu sa doma zomkol a dokázal stretnutie doviezť do víťazného konca po výsledku 3:2. Tím z východu republiky má však druhý pokus ukončiť túto sériu už v stredu pred svojimi divákmi.

"Zvolenčania potrebovali štvrtý zápas vyhrať. Mali viac z hry. My sme neboli až takí húževnatí a hladní po góloch ako tomu bolo v predchádzajúcich zápasoch. Dali sme menej gólov ako súper, ale nemyslím si, že je to nejaký problém. Pokračujeme v tom ako sme hrali doteraz a verím, že doma to zvládneme," prezradil po prvej prehre v sérii útočník hostí Marek Valach, ktorý v pondelok vo Zvolene vyrovnával na 2:2, ale z víťazstva sa tešiť nemohol. Veľkú vedu však z neúspechu nerobí, keď ešte dodal: "Šancí sme mali dosť, ale treba dať kredit aj Zvolenu, má kvalitný tím. Je to play off, táto prehra nám môže iba pomôcť do ďalšieho zápasu. Nemyslím si, že v piatok budeme niečo meniť, nemáme na to dôvod. Je to play off a je normálne, že zápasy budú vyrovnané. Verím teda, že to doma zvládneme.“

Michalovce majú ešte tri pokusy na to, aby štvrťfinálovú sériu dotiahli do víťazného konca. Zvolenčania sú v odlišnej situácii. Musia vyhrať štyri duely v rade, po pondelku už iba tri, no to sa podarilo za stavu 0:3 na zápasy v slovenskej extralige doposiaľ iba Trenčanom, najprv v roku 2008 proti Martinu a potom ešte v roku 2011 proti Slovanu Bratislava. "Mali sme nôž pod krkom, prehrávali sme v sérii 0:3, no tímovým výkonom sme to ubojovali a v takýchto výkonoch musíme už iba pokračovať. Vyhrať najbližšie v Michalovciach a sústrediť sa potom od zápasu k zápasu," vraví po prvom víťazstve v štvrťfinálovej sérii proti Michalovciam zvolenský útočník Matej Kašlík, ktorý v pondelok taktiež skóroval. K súperovi ešte uviedol: "Každý jeden zápas je proti nim ťažký, Michalovce sú kvalitný súper. Vidíme, že ak sa zomkneme ako tím, tak sa dajú poraziť a budeme sa o to snažiť aj v ďalšom zápase. Nemáme už čo stratiť, musíme dohrávať súboje, napádať ich a tlačiť sa do bránky.“

Kľúčom k úspechu môžu byť aj výkony brankárov v oboch tímoch. "Klobúk dole pred našim brankárom Kupskym, mal v tomto štvrtom zápase veľmi veľa dobrých zákrokov. Je to aj o brankároch, podržal nás a sme za to radi. Treba však vyhrávať súboje a mať tlak do bránky, lebo michalovský Škorvánek je tiež dobrý brankár. Ak sa pred neho tlačíme a sú tam dorážky, tak sa to dá využiť," povedal 22-ročný Kašlík. K stredajšiemu duelu v Michalovciach dodáva: "V Michalovciach je väčšie ihrisko, takže ten štýl hokeja je trošku iný, ale my sa budeme snažiť dodržiavať náš systém a pokúsiť sa tam vyhrať."