Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Nadala čaká návrat do súťažného kolotoča, veľké očakávania nemá

Rafael Nadal (vľavo) nehral sedem mesiacov. Naposledy vo Wimbledone s Čechom Lukášom Rosolom (vpravo). Foto: TASR/AP

Víťaz Roland Garros nehral zápas od júna minulého roka, keď nečakane prehral v 2. kole vo Wimbledone s Čechom Rosolom.

Mallorca 30. januára (TASR) - Španielsky tenista Rafael Nadal nemá príliš vysoké očakávania pred svojim ostro sledovaným návratom do súťažného tenistu, z ktorého pre zranenie kolena vypadol na sedem mesiacov.

Dvadsaťšesťročný víťaz Roland Garros nehral zápas od júna minulého roka, keď nečakane prehral v 2. kole vo Wimbledone s Čechom Lukášom Rosolom. Diagnóza bola nepríjemná. Natrhnutý predný krížny väz a súčasne zápal ľavého kolena. Nadal pôvodne plánoval návrat na súťažné dvorca v závere minulého roka, ale pre chorobu tento plán posunul. Vo februári však má v pláne odohrať tri turnaje - v čílskom Vina del Mar, v Sao Paulo na Brazil Open a na Mexico Open v Acapulcu.

"Nuž, idem hrať po dlhom čase tenisový turnaj, profesionálny tenisový turnaj, až po dlhých siedmich mesiacoch," zdôrazňoval pre agentúru Reuters svetoznámy tenista, ktorý sa pripravoval doma na Mallorce. "Motivácia, ilúzie sú veľké. Som veľmi šťastný, že sa vraciam. Som však opatrný, uvidíme ako bude odpovedať koleno bez takej vrcholovej záťaže na dlhší čas. Najdôležitejšie je pre mňa koleno. Ak dokážem odohrať spomínané tri turnaje v rade, tak budem na tom veľmi dobre aj pre zvyšok sezóny. Viem, že to bude náročný začiatok z hľadiska výsledkov, ale pokúsim sa dosiahnuť maximum."

Nadalova absencia obrala svetový tenis dočasne o súboje veľkej štvorky. Počas jeho neprítomnosti ovládol svetový rebríček Srb Novak Djokovič, ktorý v roku 2012 vyhral World Tour a Australian Open. Dvojkou je Roger Federer zo Švajčiarska, ktorý nenašiel premožiteľa vo Wimbledone a Škót Andy Murray zasa uchmatol titul na US Open a na olympijskom turnaji v Londýne.