Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Šport

Fanúšik, ktorý zranil ľudí, dostal tri roky za hodenie pyrotechniky

Putá, ilustračné foto. Foto: Teraz.sk - Jaroslav Taldík

Nešlo o bežný prípad použitia pyrotechniky na štadióne. Išlo o masívny incident s výbušninami, ktorý spôsobil, že 26-tisíc ľudí v Augsburgu sa obávalo teroristického útoku, uviedol predsedajúci sudca.

Augsburg 22. apríla (TASR) - Okresný súd v nemeckom meste Augsburg odsúdil na tri roky väzenia 28-ročného fanúšika za hodenie pyrotechniky, ktorá zranila viac ako desať ľudí. Priaznivec klubu TSG 1899 Hoffenheim ju použil v novembri minulého roka, keď ju odpálil počas zápasu najvyššej Bundesligy v Augsburgu. Informovala o tom agentúra dpa.

"Nešlo o bežný prípad použitia pyrotechniky na štadióne v Nemecku. Išlo o masívny incident s výbušninami, ktorý spôsobil, že 26-tisíc ľudí v Augsburgu sa obávalo teroristického útoku," uviedol predsedajúci sudca Christoph Kern. Štátny zástupca žiadal pre fanúšika odňatie slobody na štyri roky a 10 mesiacov za "obzvlášť bezohľadný trestný čin" ublíženia na zdraví, pri ktorom sa zranili aj deti. Muž sa za svoje konanie niekoľkokrát ospravedlnil a označil ho za hlúpe. Zároveň zaplatil odškodné obeti, ktorá bude mať doživotné následky v podobe tinitusu (poruchy sluchu). Obhajca fanúšika žiadal dvojročný podmienečný trest, no neúspešne. S podmienkou obišli ďalšie tri osoby obvinené z napomáhania.