Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Nemecký zväz je plný amatérov, odkázal funkcionárom Rummenigge

Karl-Heinz Rummenigge Foto: TASR/AP

Legendárnemu útočníkovi Bayernu a reprezentácie NSR sa nepáči ako sa vedenie nemeckého futbalu vyrovnalo s blamážou na MS v Rusku.

Mníchov 20. júla (TASR) - Šéf Bayernu Mníchov Karl-Heinz Rummenigge podrobil tvrdej kritike Nemecký futbalový zväz (DFB), ktorý je podľa jeho slov plný amatérov.

Legendárnemu útočníkovi Bayernu a reprezentácie NSR sa nepáči ako sa vedenie nemeckého futbalu vyrovnalo s blamážou na MS v Rusku. Majstri sveta spred štyroch rokov vyhrali iba jediný zápas a nepostúpili zo skupiny. "Som trochu zmätený a ohromený tým, čo DFB chápe ako krízový manažment, pretože mne tam chýba futbalová kompetencia," uviedol.

Podľa Rummeniggeho sa momentálna situácia dá porovnať s vypadnutím Nationalelf v skupine EURO 2000. "Jednoducho nevidím jasné, profesionálne riešenia krízového manažmentu. No na druhej strane, neprekvapuje ma to, pretože DFB je v skutočnosti plný amatérov," vyhlásil Rummenigge.

Prezident zväzu Reinhard Grindel spolu s trénerom Joachimom Löwom a tímovým manažérom Oliverom Bierhoffom momentálne robia analýzu zlých výkonov na MS. Informovala agentúra dpa.