Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

NHL: Montreal vymenil Galchenyuka do Arizony za Domiho

Alex Galchenyuk v drese USA. Foto: TASR

O trejde 24-ročného Galchenyuka sa v zámorí hovorilo už dlhší čas. Krídelníka, ktorý je schopný hrať aj v strede útoku, si Canadiens vybrali v roku 2012 ako celkovú draftovú trojku.

Glendale 16. júna (TASR) - Vedenie klubu NHL Montreal Canadiens poslalo amerického hokejistu Alexa Galchenyuka do Arizony Coyotes výmenou za iného útočníka Maxa Domiho.

O trejde 24-ročného Galchenyuka sa v zámorí hovorilo už dlhší čas. Krídelníka, ktorý je schopný hrať aj v strede útoku, si Canadiens vybrali v roku 2012 ako celkovú draftovú trojku. Najviac vydarenú sezónu zažil v rokoch 2015-2016, keď nastrieľal 30 gólov. V uplynulom profiligovom ročníku nazbieral 19 gólov a 32 asistencií.

O rok mladší Domi mal vynikajúcu nováčikovskú sezónu 2015/16, v ktorej zažiaril 18 gólmi a 34 asistenciami. Tú však už potom syn slávneho Tiea Domiho nedokázal napodobniť, v minulom ročníku strelil Kanaďan iba deväť gólov a pridal k nim 36 asistencií. "V tejto lige musíte niekedy niečo obetovať, ak chcete niečo získať. Max je veľmi talentovaný mladý hokejista a my veríme, že táto výmena pomôže obom stranám," citovala agentúra AP generálneho manažéra "kojotov" Johna Chayku.