Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Pod Zoborom vrcholia prípravy na MS juniorov v hokejbale

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Martin Baumann

Uskutočnia sa od 25. júna do 1. júla, kedy si v Nitre zmeria sily viac ako 500 účastníkov z 24 tímov v piatich mládežníckych kategóriách.

Nitra 6. júna (TASR) – V Nitre sú už v plnom prúde prípravy na Majstrovstvá sveta juniorov v hokejbale. Uskutočnia sa od 25. júna do 1. júla, kedy si pod Zoborom zmeria sily viac ako 500 účastníkov z 24 tímov v piatich mládežníckych kategóriách. Ako uviedol šéf organizačného výboru Juraj Bubák, momentálne pokračujú práce na nitrianskej hokejovej aréne.

„Prerába sa bočný štít na hlavnom štadióne a nad vedľajšou plochou sa vymieňa osvetlenie. V polovici júna položíme na hlavnú plochu špeciálny povrch, ktorý je už pre šampionát vyrobený,“ vysvetlil.

Ako doplnil, do Nitry mieria hokejbaloví juniorskí reprezentanti z viac ako 10 krajín z celého sveta. Okrem slovenského tímu pricestujú pod záštitou Svetovej hokejbalovej federácie (WBHF) napríklad výbery Kanady, USA, Česka, v kategórii do 14 rokov sa premiérovo predstavia Rusi, v tímoch Európy budú hrať okrem Švédov napríklad aj hráči z Rakúska, Francúzska, Maďarska a ďalších krajín.