Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Obranca Kozák prehodnotil koniec kariéry a vrátil sa do HK Poprad

Lukáš Kozák, archívne foto. Foto: TASR

Obranca, ktorý sa viackrát objavil aj v reprezentačnom drese, sa vráti do najvyššej súťaže, v ktorej už obliekal aj dresy Skalice, Trenčína, Martina i Žiliny.

Poprad 4. septembra (TASR) - Vedenie HK Poprad zareagovalo na výsledky a výkony tímu v prípravnom období a po Čechovi Petrovi Ulrychovi získalo do defenzívy ďalšiu akvizíciu. Dres "kamzíkov" si opäť oblečie 28-ročný obranca Lukáš Kozák, ktorý si po nedávnom konci v Karlových Varoch rozmyslel koniec kariéry a napokon bude pokračovať v slovenskej Tipsport Lige. Popradský klub informoval o staronovej posile na oficiálnej stránke.

Kozák začal v popradskom drese sezónu 2018/2019 a po 21 zápasoch (bilancia 1 gól, 6 asistencií) zamieril do českej extraligy. V nej odohral 38 zápasov za HC Energie Karlovy Vary a hoci sa s klubom dohodol na pokračovaní spolupráce aj pre nastávajúcu sezónu, napokon je všetko inak. "Na konci júna prišli ľudia z vedenia klubu za mnou s tým, že podpísali ďalších hráčov a aby ich mohli zaplatiť, potrebovali uvoľniť ďalšie financie. Vzájomne sme sa preto rozhodli ukončiť kontrakt. Tým pádom som sa stal voľným hráčom. Ostal som z toho dosť znechutený a keďže som práve dokončil školu a získal doktorát, rozhodol som sa, že už nebudem pokračovať v hokeji a budem sa venovať iným veciam. Nemôžete totiž sedieť na dvoch stoličkách naraz," uviedol Kozák pre hkpoprad.sk.

Obranca, ktorý sa viackrát objavil aj v reprezentačnom drese, sa vráti do najvyššej súťaže, v ktorej už obliekal aj dresy Skalice, Trenčína, Martina i Žiliny. "Vnútorne som bol nastavený na to, že končím. Všetko sa však zmenilo, keď sa mi ozval pán Jurinyi, že by mal záujem o moje služby. Túto správu som následne oznámil mojej priateľke, ktorej sa v Poprade veľmi páčilo, a tak ma začali pomaličky lámať. Som rád, že sme sa dohodli a že budem v Poprade minimálne ešte rok pokračovať," uviedol Kozák s dodatkom, že na rozdiel od predošlej sezóny už nemá v plánoch opustiť popradský klub pre angažmán v inej súťaži. "Rozhodol som sa, že budem pokračovať v Poprade a už sa mi nechce nikam chodiť."