Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

OBRAZOM: Momentky zo života Nikiho Laudu, takto si ho budeme pamätať

Na archívnej snímke z 12. januára 1975 Niki Lauda počas Veľkej ceny Argentíny v Buenos Aires. Foto: TASR/AP

Pozrite si fotografie, ktoré zachytávajú život športovej legendy Nikiho Laudu.

Viedeň 21. mája (TASR) - Vo veku 70 rokov zomrel v pondelok niekdajší trojnásobný svetový šampión Formule 1 Niki Lauda. S odvolaním sa na vyhlásenie Laudovej rodiny o tom v noci na utorok informovala agentúra AFP.



Na archívnej snímke z 27. mája 1976 rakúsky jazdec F1 Niki Lauda na Ferrari počas testovania pred Veľkou cenou Monaka.
Foto: TASR/AP


Na archívnej snímke zo 7. septembra 1976 rakúsky jazdec F1 Niki Lauda sedí vo svojom Ferrari 312 T2 tesne po jeho havárii z 1. augusta.
Foto: TASR/AP


Na archívnej snímke z 12. septembra 1976 rakúsky jazdec F1 Niki Lauda tesne po jeho havárii na Veľkej cene Nemecka z 1. augusta, oznamuje svoj štart na Veľkej cene Talianska v Monze.
Foto: TASR/AP



Na archívnej snímke z 24. októbra 1976 rakúsky jazdec F1 Niki Lauda (vpravo) a Brit James Hunt pred Veľkou cenou Japonska v Gotembe.
Foto: TASR/AP


Trojnásobný majstre sveta F1 Niki Lauda (uprostred) sedí v dvojmiestnom monoposte McLaren-Mercedes na okruhu v Barcelone 7. februára 1999. Niki sa nechal prehovoriť a zvizol sa na tomto monoposte spoločne so svojimi synmi 18- ročným Mathiasom a 21 ročným Lukasom.
Foto: TASR/AP


Bývalý šampión F1 a šéf rakúskej leteckej spoločnosti Niki Luftfahrt GmbH Niki Lauda rozpráva na tlačovej konferencii vo Viedni 18. februára 2010, archívna snímka.
Foto: TASR/AP