Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Šport

Výškar Tamberi a šermiarka Errigová ponesú vlajku Talianska v Paríži

Talianka Arianna Errigo oslavuje na stupňoch víťazov striebornú medailu po ženskom finále jednotlivcov proti Talianke Alice Volpiovej na majstrovstvách sveta v šerme v talianskom Miláne 26. júla 2023. Foto: TASR/AP

Tamberi získal pred troma rokmi zlato spoločne s Katarčanom Mutazom Essom Barshimom. Errigová má na konte 10 titulov majsterky sveta.

Rím 22. apríla (TASR) - Olympijský víťaz v skoku do výšky Gianmarco Tamberi bude jeden z talianskych vlajkonosičov na tohtoročných OH v Paríži. Držiteľ zlatej medaily z Tokia ponesie vlajku Talianska spolu so šermiarkou Ariannou Errigovou. Informoval o tom Taliansky olympijský výbor (CONI).

"Tabmeri a Errigová povedú športovcov talianskej delegácie počas otváracieho ceremoniálu hier v Paríži," uviedol CONI v pondelňajšom vyhlásení.

Tamberi získal pred troma rokmi zlato spoločne s Katarčanom Mutazom Essom Barshimom. Errigová má na konte 10 titulov majsterky sveta, 35-ročná šermiarka počas kariéry získala aj tri olympijské kovy vrátane zlata v súťaži družstiev na OH v Londýne v roku 2012.