Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Patrícia Tománková natiahla v Šamoríne víťaznú sériu na 30 súbojov

Na snímke slovenská džudistka Patrícia Tománková. Foto: TASR/SOŠV - Andrej Galica

Slovenský športový Talent roka 2024 Tománková potvrdila na jednom z najvýznamnejších džudistických podujatí na Slovensku pozíciu favoritky kategórie do 44 kg.

Šamorín 25. marca (TASR) - Patrícia Tománková natiahla svoju už vyše rok trvajúcu sériu bez prehry na 30 súťažných duelov a vyhrala už deviaty turnaj po sebe. Členka Juniorského olympijského tímu z 1. JC Pezinok triumfovala na podujatí Európskeho pohára do 18 rokov v domácom prostredí v Šamoríne vo váhe do 44 kg. Darilo sa aj Jurajovi Odkladalovi, ktorý bol do 66 kg strieborný, a Kristíne Lili Krížovej a Nine Filkorovej, ktoré skončili vo svojich váhach na 3. pozícii.

Slovenský športový Talent roka 2024 Tománková potvrdila na jednom z najvýznamnejších džudistických podujatí na Slovensku pozíciu favoritky kategórie do 44 kg. Úradujúca majsterka sveta i Európy a zlatá medailistka z Európskeho olympijského festivalu mládeže 2023 v Maribore poslala každú zo svojich súperiek na tatami v Šamoríne domov s ipponom. Finále s Poľkou Nataszou Potokovou trvalo 89 sekúnd. Tománková naposledy prehrala súboj na medzinárodnom tatami v Záhrebe 11. marca 2023.

Odkladal sa prebil do finále chlapčenskej kategórie do 66 kg. V boji o zlato mu dal Ukrajinec Olexander Martynčuk dvakrát waza-ari. Krížová vo váhe do 48 kg prehrala vo štvrťfinále po veľkom boji s Alinou Jamaševovou z Kazachstanu, v opravách však zdolala dve súperky a v boji o bronz dala ippon Martine Tučajovej z Chorvátska. Ďalšia medailistka z EYOF 2023 v Maribore Nina Filkorová sa prebojovala do semifinále, v ktorom jej dala v nadstavenom čase Poľka Nicole Widlaková ippon. V súboji o bronz v nadstavení získala Filkorová proti Saule Einingeovej rozhodujúce waza-ari a tešila sa z medailového úspechu. Informoval portál olympic.sk.