Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Peter Sagan potvrdil štart na Vuelte, kapitánom Bory Buchmann

Slovenský cyklista Peter Sagan. Foto: TASR/AP

Podľa piatkovej informácie agentúry DPA bude Vuelta pre trojnásobného majstra sveta vhodnou prípravou na MS v rakúskom Innsbrucku.

Berlín 17. augusta (TASR) - Slovenský cyklista Peter Sagan absolvuje po Tour de France aj tretie podujatie Grand Tour sezóny Vuelta a Espaňa 2018. Kapitánom jeho tímu Bora-hansgrohe bude v Španielsku Nemec Emanuel Buchmann, popri Saganovi bude o etapové triumfy na Vuelte za nemecký tím bojovať aj Poliak Rafael Majka.

Podľa piatkovej informácie agentúry DPA bude Vuelta pre trojnásobného majstra sveta vhodnou prípravou na MS v rakúskom Innsbrucku. "Rozhodol som sa štartovať na Vuelte, Vidím to ako perfektnú prípravu na MS v Innsbrucku. Musíme ešte chvíľu počkať a potom uvidíme, ako som sa dokázal zotaviť z pádu na Tour de France. Ale myslím si, že som na dobrej ceste dostať sa opäť do vrcholovej formy," citovala DPA 6-násobného víťaza bodovacej súťaže na Tour.

Dvadsaťosemročný Sagan nedávno absolvoval štart aj na ME v Glasgowe, tam však preteky nedokončil.
"Na Vuelte je tento rok viacero veľmi zaujímavých etáp. Máme naozaj silný tím a v rukáve viacero karát na víťazstvá v etapách. Samozrejme, aj ja sa pokúsim nejaké získať," dodal Slovák.

"Je to veľká česť viesť taký veľký tím ako Bora na Grand Tour. Urobím všetko, aby som naplnil tímové očakávania. Bude to najväčšia výzva v mojej kariére," povedal 25-ročný Buchmann pre oficiálny web profitímu. Okrem tohto tria za Boru budú v Španielsku jazdiť aj Davide Formolo, Markus Burghardt, Jay McCarthy, Michael Schwarzmann a Lukas Pöstlberger.