Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Šport

Počas zápasu Chorvátska s Talianskom pristál na ihrisku banán

Chorvátsky futbalista Gordon Schildenfeld (vľavo) a Talian Mario Balotelli v súboji o loptu počas zápasu C-skupiny na majstrovstvách Európy vo futbale 14. júna 2012 v Poznani. Foto: TASR/AP

UEFA momentálne zháňa informácie o incidente, ktorý sa odohral počas štvrtkového duelu C-skupiny v Poznani. Vedenie únie zatiaľ nespustilo disciplinárne konanie voči Chorvátskemu futbalovému zväzu.

Varšava 15. júna (TASR) - Európska futbalová únia (UEFA) sa zaoberá správami, podľa ktorých vyletel na ihrisko zo sektora fanúšikov Chorvátska počas zápasu ME 2012 s Talianskom banán.

UEFA momentálne zháňa informácie o incidente, ktorý sa odohral počas štvrtkového duelu C-skupiny v Poznani (1:1). Vedenie únie zatiaľ nespustilo disciplinárne konanie voči Chorvátskemu futbalovému zväzu. Cieľom údajného rasistického útoku mal byť pravdepodobne taliansky útočník čiernej pleti Mario Balotelli.

K nechutnej udalosti malo prísť pri striedaní útočníka Manchestru City v 69. minúte. Balotelli, ktorý sa už v minulosti stal terčom rasistických urážok, ešte pred šampionátom vyhlásil, že ak na neho niekto hodí banán, zabije ho. "Ak po mne niekto hodí na ulici banán, tak pôjdem do väzenia, lebo ho zabijem. Rasizmus je pre mňa neprijateľný, vyhlásil pred turnajom.