Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Poliaci vyhostili po vyčíňaní počas EURO dvoch občanov Ruska

Neďaleko štadióna na moste cez rieku Visla sa strhla krvavá bitka a výtržníci zahádzali policajtov kameňmi, fľašami a svetlicami. Bezpečnostní príslušníci tak museli použiť na rozohnanie davu slzotvorný plyn, gumové projektily i vodné delá. Foto: TASR/AP

Po zápase európskeho šampionátu medzi Poľskom a Ruskom v utorok došlo k násilným stretom medzi fanúšikmi.

Varšava 16. júna (TASR) - Poľské úrady vyhostili za výtržnosti na prebiehajúcich ME vo futbale dvoch občanov Ruska. Tí mali krajinu opustiť do piatka večera.

Rusi na dôvažok nebudú môcť pricestovať počas nasledujúcich piatich rokov do žiadnej z krajín šengenského priestoru. Ešte pred vynesením rozsudku sa museli podrobiť v hlavnom meste rýchlosúdu, s ktorého verdiktom súhlasili.

Po zápase európskeho šampionátu medzi Poľskom a Ruskom v utorok došlo k násilným stretom medzi fanúšikmi. Napriek policajnému zásahu utrpelo vyše 20 ľudí zranenia a celkovo zatkli 180 chuligánov z Poľska, Ruska a iných krajín.

Varšavské súdy pracujú na plné obrátky a mnohí zo zaistených fanúšikov si svoje tresty budú musieť odsedieť v celách, tí menej agresívni obišli s finančnými pokutami. Procesy s výtržníkmi budú ďalej pokračovať.

Prítomnosť policajných síl sa má zvýšiť aj počas sobotňajšieho duelu medi Ruskom a Gréckom. Na verejnosť sa totiž dostali správy, že tento duel plánujú navštíviť ďalšie skupiny ruských chuligánov.