Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Pollák v Yyteri titul neobhájil, získal striebro

Foto: TASR/Andrea Zererová

Suverénnym víťazom podujatia sa stal Poliak Max Wojcik, ktorý vyhral desať z jedenástich rozjázd. Dianie v záverečnej sobotňajšej rozjazde si mohol dovoliť sledoval z ...

Yyteri 16. júna (TASR) -Slovenský windsurfista Patrik Pollák minuloročný titul majstra sveta v neolympijskej triede Raceboard neobhájil, na MS vo fínskom Yyteri však rozšíril svoju bohatú medailovú zbierku o strieborný kov.

Suverénnym víťazom podujatia sa stal Poliak Max Wojcik, ktorý vyhral desať z jedenástich rozjázd. Dianie v záverečnej sobotňajšej rozjazde si mohol dovoliť sledoval z pláže, keďže už mal istotu celkového triumfu. Bronz zostal vo Fínsku zásluhou Daniela Blinnikku.

"Od neúspešnej kvalifikácie na olympiádu v Londýne som toho veľa nenajazdil, takže s druhým miestom som spokojný. Wojcik bol na tom fyzicky lepšie ako ja a zaslúžene sa stal celkovým víťazom. V niektorých rozjazdách som síce mohol byť pred ním, ale vždy ma nejakým spôsobom dokázal obehnúť a ja som si nemohol vyčerpať celú energiu, pretože preteky boli dlhé. Od Pattaye 2006' som s výnimkou roku 2008 zakaždým priniesol domov nejakú medailu z MS v Raceboarde. Momentálne mám dve zlaté, dve strieborné a dve bronzové. Pre mňa je podstatné zistenie, že dokážem stále bojovať o najvyššie priečky," povedal pre TASR Pollák, ktorý obhajoval na severe Európy vlaňajší titul z katalánskeho strediska L'Hospitalet de l'Infant, majstrom sveta bol premiérovo už v roku 2006 v thajskej Pattayi. Tridsaťdeväťročný člen oddielu Akademik TU Košice je tiež trojnásobným európskym šampiónom v tejto neolympijskej triede.

V zbierke má aj striebornú medailu z MS 2010 (Liepaja/Lotyšsko) a dva bronzové kovy - z MS 2007 (Potrerillos/Argentína) i z MS 2009 (Warnemünde/Nemecko), ku ktorým pridal v "krajine tisícich jazier" ďalšie striebro.



Výsledky MS Raceboard (11 rozjázd): 1. Max Wojcik (Poľ.) 10,0, 2. Patrik POLLÁK (SR) 19,0, 3. Daniel Blinnikka (Fín.) 42,0.